A vártnál szorosabb meccsen verte a románokat Kemény együttese

Vágólapra másolva!
2008.06.19. 19:31
A magyar férfi vízilabda-válogatott barátságos, felkészülési mérkőzésen 11–10-re verte a román nemzeti együttest. A találkozón a románok remekül tartották magukat a hosszú felkészülésből érkező Kemény-csapat ellen.
Kiss Gergely jól játszott
Fotó: Szabó Miklós (archív)
Kiss Gergely jól játszott
Kiss Gergely jól játszott
Fotó: Szabó Miklós (archív)
Kiss Gergely jól játszott

Nagyváradon adott randevút egymásnak a román és a magyar vízilabda-válogatott. A mérkőzés aztán a vártnál nagyobb csatát hozott: elsősorban Kiss Gergely klasszisának köszönhetően Kemény Dénes olimpiára készülő csapata 11–10-re nyert.

Utólag nem is meglepő, hogy nem a legnagyobb iramban kezdte a mérkőzést egyik csapat sem. Az első időszakban csak fel-le úszkáltak a játékosok, úgy is mondhatnánk: megnyújtották a bemelegítésre szánt időt.

A 3. percben aztán némi meglepetésre a románok szerezték meg a vezetést. Negran egy gyönyörűen végigjátszott emberelőnyből volt eredményes.

Persze nem kell megijedni! Na nem mintha ez a veszély fenyegette volna a sok nagy sikert megélt magyar vízilabda-szimpatizánsokat, de a lelki béke visszaállításáról Kiss Gergely nagyon hamar gondoskodott. Előbb ötméteresből, majd egy bődületes átlövésből szerzett gólt a nem is olyan rég még a világ legjobb pólósának választott játékos. Máris vezettünk

A találkozó előtt Kemény Dénes elmondta: komoly intenzitással végeztek edzésmunkát, egyelőre csak arra kíváncsi, hogy milyen formában, illetve erőnlétben vannak játékosai. Konkrét, már az olimpián is hasznosítható variációkat egyelőre nem gyakorolnak a románok ellen.

Ennek megfelelően az ellenfél az első negyedben nagyon jól tartotta magát. Benedek Tibor utolsó pillanatokban szerzett találatára volt szükség ahhoz , hogy a magyar válogatott minimális (4–3) előnnyel várja a második negyedet.

A második szakasz eleje aztán ugyanúgy befagyott, mint az első kezdeti szakasza. A jeget azonban ezúttal magyar játékos, egészen pontosan Varga Dániel törte meg, aki megúszásból szerzett – a találkozó során először – kétgólos előnyt a magyar válogatottnak.

Ami a folytatásban érdekes volt, hogy ellenfelünk tartotta magát, méghozzá úgy, hogy néha parádés megmozdulásokat adott hozzá a mérkőzés színvonalához. Tette ezt úgy, hogy nálunk ekkor már Varga és Kásás (egyaránt Tamás) is megkezdte a gólgyártást.

Persze érezhető volt a két csapat közötti játéktudásbeli különbség. Varga Dániel korábban, a második felvonás vége felé pedig Benedek volt eredményes egy „egyszerű” megúszásból.

A második szakaszt szintén 4–3-ra megnyerve a szünetben kétgólos előnnyel vonulhatott pihenőre a magyar válogatott.

Gergely István helyett már Nagy Viktor "állt" a kapuba, amikor Kásás remek lövése után már hárommal mentünk. Ennyi, na meg egy érékesített román ötméteres történt a harmadik negyedben.

Persze az utolsó felvonásban sem szárnyalt (bár Madaras Norbert volt az egyik gólszerző) a magyar válogatott, a győzelem csak szemernyit forgott veszélyben. Ennek ellenére szokatlan volt hogy csak kevéssel verjük a román csapatot.

Ez a kevés végül minimális, egy gól volt. A nem túl meggyőzően (persze a felkészülés mostani szakaszában nem is ez a fontos) játszó Kemény-csapat ha nehezen is, de nyert.

BARÁTSÁGOS MÉRKŐZÉS

EREDMÉNY
ROMÁNIA–MAGYARORSZÁG 10–11 (3–4, 3–4, 1–1, 3–2)
Nagyvárad, 1000 néző. V: Radu (román), Kiszelly (magyar)
ROMÁNIA: Nenciu – Andrei, Kádár 1, RADU 3, Iosep 1, Georgescu 1, Negrean 1. Cs: Tarnovachi, Ridzyk, Ghiban, Dumca, BUSILA 2, Goanta, Matej 1. Szövetségi kapitány: Cornel Rusu
MAGYARORSZÁG: Gergely – KÁSÁS T. 2, Varga D., Molnár T., Varga T., Hosnyánszki 1, BENEDEK 2. Cs: VARGA D. 2, Gór-Nagy, KISS G. 3, Steinmetz Á., Madaras 1, Varga Zs., Szivós, Nagy V. (kapus). Szövetségi kapitány: Kemény Dénes
Gól – emberelőnybőL: 7/4, ill. 5/3
Ötméteresből: 1/1, ill. 2/1
MESTERMÉRLEG
Cornel Rusu: – Jó csapat ellen, könnyű jól játszani! A mieink felnőttek a magyarok szintjére, s ebből kiváló mérkőzés kerekedett. Remélem csapatom az olimpiai selejtező kudarca után magára talál.
Kemény Dénes: – A mi szempontunkból azt kaptam a mérkőzéstől, amit vártam. Megvoltak azok a hibák, amelyek a felkészülés jelenlegi szakaszában, a mögöttünk levő munka, illetve csapatba kerülés okozta extra-feszültség miatt természetese
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik