Vízi Eb: megtaláltuk, hogy kinek volt jó edzés a meccs

Vágólapra másolva!
2016.01.14. 14:17
A Törökország elleni csoportmérkőzés holtversenyben legeredményesebb játékosa, Kisteleki Hanna szerint edzésnek jó volt a mai mérkőzés a vízilabda Európa-bajnokságon.

„Számomra nagyon jó volt edzésnek is a meccs, mert három negyedet játszottam, úgyhogy sokat úsztam föl és alá. Próbáltam megpörgetni, azt hiszem, hatot lőttem, mint Keszi. Ma most voltunk utoljára vízben, úgyhogy mindenképpen kellett ez a pörgés” – mondta a találkozón hat gólig jutó Kisteleki Hanna, akire – akárcsak a csapat többi tagjára – ma még egy konditermi edzés vár.Kisteleki Hanna, akire – akárcsak a csapat többi tagjára – ma még egy konditermi edzés vár.

„Nem készültünk a törökökre, én még sosem játszottam ellenük, ettől függetlenül ugyanúgy tiszteltem őket attól a pillanattól, hogy beugrottam a vízbe. Mindenki így gondolkodott, ez abból is látszik, hogy huszonhét gólig jutottunk.”

Némileg érdekes, hogy a nagyszünet előtt a törökök ötször játszhattak emberelőnyben. Az egyiknél meg is szerezték sporttörténelmi első találatukat az Európa-bajnokságon.

„Amikor ilyen nagy különbség van a két csapat között, azért próbálnak egy picit segíteni annak a csapatnak, amely nem is lőtt még gólt. Ebből adódóan kaptunk ennyi kiállítást. Holnaptól már az oroszok elleni taktikára készülünk” – mondta Kisteleki.

A találkozót követően Keszthelyi Rita is értékelt az NSO Tv-nek.

„Két dolgot mondtam a lányoknak a meccs előtt: egyrészt ne sérüljenek meg, másrészt próbálják a pulzusszámot felvinni, amikor csak lehet. Azokban a szituációkban főleg, amikor le tudunk fordulni, és be is tudjuk ezeket fejezni. Ez végül sikerült. Elégedett vagyok, a konditermi edzésre készülünk, azt hiszem, a lányok attól jobban tartanak, mint ettől a meccstől tartottak” – mondta Bíró Attila szövetségi kapitány a waterpolo.hu-nak.

Edzünk tovább, holnap is lesz két edzés, a portugál meccs is hasonló lesz. Megadjuk nekik a tiszteletet, de mi már az oroszok ellen készülünk. Úgy érzem, az orosz csapat jobb, mint a görög, majd meglátjuk. Czigány Dóra egy kis sérüléssel bajlódik, a válla fáj, jobbnak láttam, ha most nem játszik, de két nap múlva már fog” – zárta értékelését a szakember.

A csoport második helye lesz a tét négy nap múlva az oroszok ellen. Addig még a portugálok elleni mérkőzés vár ránk. Azon sem kell lerágni a körmünket…

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik