Vízi Eb: heten egy csapatból, ez lehet az erősségünk

Vágólapra másolva!
2016.01.07. 11:36
Elsőként a női válogatottunk kezdi meg szereplését a belgrádi vízilabda Európa-bajnokságon. A mieink vasárnap Hollandiával játszanak. Bíró Attila szövetségi kapitány szerint remekül sikerült a felkészülés, és előnyt jelenthet, hogy a keretből heten is egy klubcsapatban játszanak

A kazanyi világbajnokságon elért kilencedik hely után a női válogatott élén 2011 óta álló Merész András lemondott posztjáról. A szövetség elnöksége Bíró Attilának szavazott bizalmat, aki előtte Új-Zéland női válogatottjának szakmai munkáját irányította. A magyar szakember most az Európa-bajnokságon bizonyíthatja, hogy jó döntés volt a kinevezése.

A férfiakkal szemben a női válogatottunknak jól sikerült a főpróba a belgrádi tornára, de kérdés, hogy „éles bevetésen” is működnek-e a felkészülési tornákon begyakorolt elemek. Ebben segíthet, hogy a magyar válogatottban hét UVSE-játékos is helyet kapott, az összeszokottság pedig nagy előnyt jelenthet.

„Abszolút számít ez a mindennapokban, de ezek a játékosok nemcsak az UVSE-ben játszanak évek óta együtt, hanem korábban is jól ismerték egymást. Lehetett látni az Univer-kupán, hogy lőttek gólokat remek játékoskapcsolatokból, nem biztos, hogy más játékosok ilyen jól meg tudták volna oldani a feladatot” – idézi Bíró Attila M4 Sporton elhangzott szavait az MVLSZ hivatalos honlapja, a waterpolo.hu.

„Igyekeztünk a rövid időszakba mindent belesűríteni, úgy gondolom, maximálisan sikerült kihasználnunk mindent. A kínai egyhetes edzőtáborunk nagyon hasznos volt. A két világliga-selejtezős vereségünktől nem estünk kétségbe, tudtuk, hogy az is a felkészülésünk része. Az Univer-kupa nagyon jól sikerült, de nem vagyunk százszázalékosan elégedettek. Elsősorban védekezésben és az emberfóros játékban van még fejlődési lehetőségünk.”

Nincs könnyű helyzetben az új kapitány csapata, de a csoportkörből való továbbjutás alapelvárás a szakma és a közvélemény szempontjából is. Aztán a negyeddöntős mérkőzés gyakorlatilag el is dönti, hogy sikeres lesz-e az Eb-szereplés vagy sem. A négy közé jutás mindenképpen szép eredménynek számítana.

„A hangulat kapcsán eszembe jutott, hogy a 2013-as barcelonai vb előtt milyen volt a légkör, a mostanit ahhoz hasonlítanám. Hogy az akkori harmadik hellyel kiegyeznék-e? Szó sem lehet róla, nyerni kell! Azért volt fontos az Univer-kupa, mert most tudjuk, hol tartunk. Jó visszaigazolása az elvégzett munkának, hogy a görögöket sokáig három gólon tartottuk, az olaszoktól sem kaptunk sokat, és ezúttal nem volt hullámvölgy a harmadik negyedben, mint a két őszi világligameccsen” – mondta Bujka Barbara, a csapat centere a Nemzeti Sportnak.

A BUJKA BARBARÁVAL KÉSZÜLT TELJES INTERJÚT – AKÁRCSAK RÁC BENEDEK BALÁZS ÖSSZEÁLLÍTÁSÁT A VÁLOGATOTT KÖZÉPSŐ TENGELYÉT ALKOTÓ HAT JÁTÉKOSRÓL – A NEMZETI SPORT CSÜTÖRTÖKI SZÁMÁBAN OLVASHATJA!

A MAGYAR NŐI VÍZILABDA-VÁLOGATOTT EB-KERETE
Kapusok: Gangl Edina (UVSE), Kasó Orsolya (Dunaújváros)
Mezőnyjátékosok: Antal Dóra, Csabai Dóra, Keszthelyi Rita, Kisteleki Hanna, Szücs Gabriella, Tóth Ildikó (mind UVSE), Garda Krisztina (Dunaújváros), Illés Anna, Takács Orsolya (mind BVSC), Bujka Barbara (Szentes), Czigány Dóra (Eger)

A FÉRFITORNA TELJES MENETRENDJÉT IDE KATTINTVA TALÁLJA!

A NŐI TORNA TELJES MENETRENDJÉT IDE KATTINTVA TALÁLJA!

Férfi vízilabda Bajnokok Ligája: a budapesti final sixre a jegyek még kaphatók a jegyed.hu oldalon!

CSOPORTKÖR
(január 10–19.)
A-CSOPORT
PORTUGÁLIA GÖRÖGORSZÁG
OROSZORSZÁG TÖRÖKORSZÁG
HOLLANDIA MAGYARORSZÁG
1. FORDULÓ (január 10.)
Portugália–Görögország 11.00
Oroszország–Törökország 12.30
Hollandia–MAGYARORSZÁG 15.15
2. FORDULÓ (január 12.)
Portugália–Oroszország 11.00
Törökország–Hollandia 12.30
Görögország–MAGYARORSZÁG 15.15
3. FORDULÓ (január 14.)
Hollandia–Portugália 11.00
MAGYARORSZÁG–Törökország 12.30
Oroszország–Görögország 15.45
4. FORDULÓ (január 16.)
Portugália–MAGYARORSZÁG 11.00
Görögország–Törökország 12.30
Oroszország–Hollandia 15.45
5. FORDULÓ (január 18.)
Portugália–Törökország 12.30
Hollandia–Görögország 15.45
MAGYARORSZÁG–Oroszország 17.15

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik