Női vízilabda: döntetlennel kezdtek a mieink a Vodafone-kupán

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.07.05. 21:20
A magyar női vízilabda-válogatott 9–9-es döntetlent játszott Ausztráliával a miskolctapolcai Vodafone-kupa első játéknapján.

Nem kezdődött jól a miskolctapolcai mérkőzés a magyarok számára, Bíró Attila együttese az első hat percben képtelen volt gólt szerezni, így az ausztrálok 2–0-ra elhúztak.

A negyed hajrájában – Antal Dóra kihagyott büntetője után – Szűcs Gabriella emberelőnyből szépített, majd a második periódus elején Bujka Barbara egyenlített. Ezt követően ismét elmentek kettővel az ausztrálok, de az utolsó három percben fordítottak a magyarok. Gurisatti Gréta góljára és Keszthelyi Rita duplájára azonban még az első félidőben jött a válasz, így a nagyszünetben 5–5 volt az állás.

A harmadik játékrészben a magyar válogatott lógott meg kettővel, ám 8–6 után az ausztrálok fordítottak. A meccs utolsó gólját Antal dobta három és fél perccel a vége előtt, így 9–9-es döntetlennel rajtolt a magyar csapat a Vodafone-kupán.

A torna első mérkőzésén az Egyesült Államok fölényesen, 15 góllal legyőzte az
új-zélandiakat.

Bíró Attila együttese csütörtökön Új-Zéland ellen száll medencébe.

VODAFONE-KUPA
NEMZETKÖZI NŐI VÍZILABDA FELKÉSZÜLÉSI TORNA, MISKOLCTAPOLCA
1. FORDULÓ

MAGYARORSZÁG–AUSZTRÁLIA 9–9 (1–2, 4–3, 3–2, 1–2)
Miskolctapolca, 300 néző. V: Waldow (amerikai), Mustata (román)
MAGYARORSZÁG: Gangl – KESZTHELYI 3, Csabai, Szilágyi, Bujka 1, Czigány, Szücs G. 2. Csere: Tóth I., Antal 1, Illés, Takács O., GURISATTI 2. Szövetségi kapitány: Bíró Attila
AUSZTRÁLIA: Yanitsas – Buckling 1, WEBSTER 4, Halligan, Ridge, GOFERS 4, Bishop. Csere: Steere, Bayter. Szövetségi kapitány: Sakis Kechagias
Gól – emberelőnyből: 9/2, ill. 12/5
Gól – ötméteresből: 2/0, ill –
Kipontozódott: Buckling (27. p.)
MESTERMÉRLEG
Bíró Attila:
– Az elmúlt hetek munkája után azt vártam a csapattól, hogy egy- vagy kétgólos sikert tudunk aratni, de az ausztrálok elleni játék alapján nem érdemeltünk győzelmet. Elöl és hátul is sok sebből véreztünk, különösen elöl, nem lehet ennyi hibával mérkőzést nyerni. Rengeteg előnyt és ötméterest hagytunk ki. Bízom benne, hogy a folytatás már jobban alakul.

Egyesült Államok–Új-Zéland 18–3 (4–0, 4–2, 5–0, 5–1)

A TOVÁBBI PROGRAM
2. FORDULÓ, JÚLIUS 6.

18.00: Egyesült Államok–Ausztrália
20.00: Magyarország–Új-Zéland
3. FORDULÓ, JÚLIUS 7.
18.00: Ausztrália–Új-Zéland
20.00: Magyarország–Egyesült Államok

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik