Villa: A vébén a szép játéknak kell uralkodnia

Vágólapra másolva!
2010.06.19. 10:32
null
David Villa (balra) szerint a spanyol válogatott magára talál a Svájc elleni vereség után (Fotó: Action Images)
David Villa, a spanyol labdarúgó-válogatott támadója a Marca napilapnak adott interjújában elmondta, nem hiszi, hogy a selección többi riválisa is – Svájchoz hasonlóan – rendkívül védekező szellemben játszik majd a világbajnokságon. A csatár az első meccs elvesztése ellenére bízik a továbbjutásban.

– Olyan eredménnyel kezdtek, amelyet senki sem várt.
– Igen, nem számoltunk az első mérkőzés elveszítésével, de ez történt. Arra kell gondolunk, hogy még van két csoportmeccsünk, amelyeket meg kell nyernünk.

– Milyen következtetéseket szűrtek le a Svájc elleni találkozóból?
– Nagyon hasonlított az Egyesült Államok elleni Konföderációs Kupa-meccshez. Birtokoltuk a labdát, támadtunk, de egyes esetekben a kiváló svájci védelem, olykor pedig a saját hibánk miatt nem tudtunk eredményesek lenni. Most azonban nem szabad tovább erre gondolni, hanem tovább kell lépni. Az amerikaiak annak idején hazaküldtek minket azzal a mérkőzéssel, ám szerencsére most még bizonyíthatunk a hátralévő találkozókon.

– Változtak a céljaik?
– A célunk most Honduras legyőzése. Nem szeretünk a világbajnoki címről beszélni, mivel tisztában vagyunk vele, hogy mit jelent elbukni egy vébét a döntőben.

– Leckét kaptak alázatból?
– Ebből a szempontból nagyon nyugodtak vagyunk. Szerintem azok kaptak leckét alázatból, akik azt mondták, hogy mi vagyunk a vébé esélyesei. A válogatott tagjai mindig higgadtságra intették az embereket.

– Spanyolország stílusa hasonlít a Barcelonáéhoz. Nem aggódik amiatt, hogy a többi rivális is úgy játszik majd önökkel szemben, mint az Inter a Barca ellen a Camp Nouban vagy Svájc a selección ellen Durbanben?
– Nem hiszem, mivel a világbajnokságon vagyunk, amely a futball ünnepe, és a szép játéknak, a győzelemre törekvésnek kell uralkodnia. Persze nyilvánvaló, hogy riválisaink tudják, hogyan játszunk, és megpróbálnak megoldást keresni ellene.

– Mennyiben változott a spanyol válogatott a 2006-os együtteshez képest?
– Számos dologban. Most sokkal jobban bízunk magunkban, mivel elértünk egy nagy célt az Európa-bajnokság megnyerésével. Jó csapatot alkottunk Németországban, de még nagyon fiatalok voltunk. Sokan itt vannak abból az együttesből, és már négy évvel érettebbek lettünk.

– Életben marad Spanyolország a csoportkör után?
– Minden bizonnyal. Két meccsünk még hátra van, és tanultunk a hibáinkból. Mindent megteszünk a sikerért, és tiszteljük az ellenfeleinket. Tudjuk, hogy nem lesz egyszerű.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik