A szerdai fekete leves után sem búslakodhatott a Varga Tamás és Zantleitner Krisztina vezette magyar U17-es leány vízilabda-válogatott a görögországi Voloszban zajló korosztályos Európa-bajnokságon. A szlovákok ellen 9–7-re elveszített nyolcaddöntő fájó pofonként érte a mieinket, mindazonáltal a kontinensviadalnak még nincs vége: a magyar csapat ezúttal a 9. helyért küzdhet, amihez két mérkőzést kellene még megnyernie. Az első, britek elleni összecsapást bonyolították le csütörtök reggel.

Sebtapasz a britek ellen Forrás: waterpolo.hu

Sebtapasz a britek ellen  •  Forrás: waterpolo.hu

A magyar lányok nem sok kétséget hagytak afelől, mennyire motiváltak a 9. helyért folyó küzdelemben. Az első negyedben Szabó Nikolett kétszer, Dobi Dorina, Dávid Cila és Pőcze Panna egyszer-egyszer köszönt be az ellenfél kapujába, bebizonyítva, hogy képes volt talpra állni a tegnapi dráma után (5–0). A folytatás is szépen sikerült, elvégre a második negyedben sem kaptak gól a mieink, Alaksza Dóra büntetője után ráadásul már 7–0-t mutatott az eredményjelző a magyar csapat javára.

A britek egyszerűen nem találták a reteszt a magyar zárban, sokat mond, hogy első találatukat a harmadik etap végén szerezte Emily Campbell-Lamerton. Igazából még örülni sem maradt ideje az ellenfélnek, Alaksza újabb gólt vágott – egy másodperccel a játékrész vége előtt (10–1). Az utolsó nyolc perc nem sok izgalmat hozott: hacsak azt nem, hogy a meccs egyértelmű legjobbja harmadik gólját is megdobta. A magyar U17-es válogatott ezzel 12–3-ra lelépte a briteket, így a 9. helyért játszhatja le zárómérkőzését.

LEÁNY U17-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG, VOLOSZ (GÖRÖGORSZÁG)
Nagy-Britannia–Magyarország 3–12 (0–5, 0–2, 1–3, 2–2)
Gólszerzők: Alaksza 3, Dávid, Szabó, Dobi, Pőcze 2-2, Dömsödi 1
Az Eb-csapat
Kapusok: Magyari Sára, Neszmély Boglárka
Mezőnyjátékosok: Alaksza Dóra, Borsi Ilona, Dávid Cila, Dobi Dorina, Dömsödi Dalma, Forgács Lili, Megyesi Laura, Pőcze Panna, Ramocsai Vera, Somogyvári Lili, Sümegi Nóra, Szabó Nikolett, Zantleitner Noémi
Edzők: Zantleitner Krisztina, Varga Tamás

További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport