Kézilabda: világbajnokverés után, Eb előtt a leány juniorválogatott

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.05.12. 12:41
Címkék
Nem adott esélyt sem a montenegróiaknak, sem az oroszoknak a leány junior kézilabda-válogatott a budapesti Final Fouron. A győri korosztályos Eb-re készülő magyar csapat újabb nagyszerű teljesítményét Golovin Vlagyimir szövetségi edző és az együttes egyik meghatározó játékosa, Schatzl Natalie értékelte.

Bruckner Vince – utanpotlassport.hu Ahogyan márciusban, a siófoki Négy Nemzet-tornán, a hétvégi budapesti junior Final Fouron is tönkreverte ellenfeleit a leány U19-es kézilabda-válogatott. Már az is kellemesen lepte meg a közönséget, hogy a magyar csapat a pénteki elődöntőben tizenkét gólos kiütést mért Montenegróra, arra meg végképp nem sokan számítottak, hogy a szintén a Papp László Sportarénában rendezett fináléban még ennél is fölényesebb sikert arat Golovin Vlagyimiregyüttese:38–23-ra múlta felül a talán nem teljes kerettel érkezett, de így is erős, világbajnoki címvédő orosz együttest .Bruckner Vince – utanpotlassport.hu Ahogyan márciusban, a siófoki Négy Nemzet-tornán, a hétvégi budapesti junior Final Fouron is tönkreverte ellenfeleit a leány U19-es kézilabda-válogatott. Már az is kellemesen lepte meg a közönséget, hogy a magyar csapat a pénteki elődöntőben tizenkét gólos kiütést mért Montenegróra, arra meg végképp nem sokan számítottak, hogy a szintén a Papp László Sportarénában rendezett fináléban még ennél is fölényesebb sikert arat Golovin Vlagyimiregyüttese:38–23-ra múlta felül a talán nem teljes kerettel érkezett, de így is erős, világbajnoki címvédő orosz együttest .

Visszavágott a vb-döntőért az oroszoknak a leány juniorválogatott Fotó: Kovács Anikó/MKSZ
Visszavágott a vb-döntőért az oroszoknak a leány juniorválogatott Fotó: Kovács Anikó/MKSZ

Visszavágott a vb-döntőért az oroszoknak a leány juniorválogatott  •  Fotó: Kovács Anikó/MKSZ

A szövetségi edző az utanpotlassport.hu-nak nyilatkozott a tornagyőzelem után, azt mondta, a helyén kezelik ezt a sikert is.

„Természetesen örülünk, hogy két ennyire sima mérkőzésen vagyunk túl. A kettő közül az oroszok elleni meccs volt a fontos, akikről tudjuk, hogy nem teljes csapattal jöttek, és az Európa-bajnokságra biztosan erősebbek lesznek. Mi is játszottunk már jobban ebben a szezonban, de ami fontos hozadéka lehet ennek a találkozónak, hogy ha a nyáron találkozunk velük, a fejükben maradhat a mostani vereség.”

A tavaly júliusban az előző juniorválogatottat vb-aranyig kormányzó szakmai stáb szeptemberben vette át ennek a korosztálynak az irányítását. Azóta több felkészülési tornán és NB I-es felkészülési meccsen vannak túl, és csupán a legelsőn, az MTK ellen kaptak ki. De a legfontosabb, hogy a játékosok az elmúlt hónapokban felvették a világ egyik legerősebb bajnoksága, az NB I tempóját.

„Persze, látszik a fejlődés a nyár óta, és annak pedig még jobban örülök, hogy decemberig majdnem az összes játékos kapott NB I-es ajánlatot, tehát a következő szezonban már a csapat legnagyobb része az élvonalban játszhat. Ugyanakkor az is igaz, hogy ezúttal bármennyire is simán nyertünk, van még bőven javítanivaló a hátralévő két hónapban a győri Európa-bajnokságig.”

Schatzl Natalie és a válogatott aranyéremre hajt a júliusi, győri junior Eb-n Forrás: IHF
Schatzl Natalie és a válogatott aranyéremre hajt a júliusi, győri junior Eb-n Forrás: IHF

Schatzl Natalie és a válogatott aranyéremre hajt a júliusi, győri junior Eb-n  •  Forrás: IHF

A szombat esti fináléban a csapat egyik legjobbja volt az Érd balszélsője, Schatzl Natalie. Az öt gólt szerző játékos szerint nagy megtiszteltetés volt a csapatnak ezen a jeles eseményen pályára lépni.

„Az első meccset Montenegró ellen úgymond lehoztuk, a döntőbenviszont nagyszerű élményekkel gazdagodtunk. Sokan kint maradtak megnézni a mi meccsünket is ebben acsodás arénában. Fantasztikus volt így küzdeni minden labdáért, minden gólért, örülünk, hogy a tavalyi vébédöntő után visszavágtunk az oroszoknak.”

Két hónap múlva következik az év legfontosabb megméretése, a július 11-én kezdődő győri junior Európa-bajnokság, amelyen – mi sem természetesebb – a csúcsra tör a válogatott.

„Győrben is a legjobb négybe kerülés lesz az alapvető célunk, de hazai pályán csak az aranyéremmel lennénk igazán boldogak. Mellettünk lesz a közönség, gyorsak vagyunk, erős a védekezésünk. Azt gondolom, hogy készen állunk majd az Eb rajtjára.”

További korosztályos hírekKÉZILABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik