Asztalitenisz: hét érem a magyar újonc nemzetközi bajnokságon

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.01.09. 11:42
Címkék
Hét éremmel zárták a magyar asztaliteniszezők az Angyalföldi Sportközpontban megrendezett magyar újonc nemzetközi bajnokságot. A legjobban a 11 éves Kizakisz Nikolaosz szerepelt, aki egyesben és csapatban is az első helyen zárt.

Munkatársunktól – utanpotlassport.hu Lassan már hagyomány, hogy az év elején megrendezik a magyar újonc nemzetközi bajnokságot az Angyalföldi Sportközpontban. A viadalra az idén is érkeztek kitűnő játékosok, mégsem tévesztendő össze a serdülő és ifjúsági nemzetközi viadalokkal, hiszen az U13-asok és U11-es magyarországi versenyére nemcsak válogatottak, hanem klubok is nevezhetnek.Munkatársunktól – utanpotlassport.hu Lassan már hagyomány, hogy az év elején megrendezik a magyar újonc nemzetközi bajnokságot az Angyalföldi Sportközpontban. A viadalra az idén is érkeztek kitűnő játékosok, mégsem tévesztendő össze a serdülő és ifjúsági nemzetközi viadalokkal, hiszen az U13-asok és U11-es magyarországi versenyére nemcsak válogatottak, hanem klubok is nevezhetnek.

Kizakisz Nikolaosz két érmet szerzett a magyar nemzetközi bajnokságon Forrás: MOATSZ
Kizakisz Nikolaosz két érmet szerzett a magyar nemzetközi bajnokságon Forrás: MOATSZ

Kizakisz Nikolaosz két aranyérmet szerzett a magyar nemzetközi bajnokságon  •  Forrás: MOATSZ

A háromnapos eseményen szép magyar sikerek születtek, összesen hét dobogós helyezést értek el fiatal pingpongozóink. Elsősorban a 11 éves Kizakisz Nikolaoszt lehet kiemelni. A szekszárdi Yorgos SE versenyzője egyesben (U11) és csapatban (Szántosi Dávid oldalán) is aranyérmet szerzett.

Szintén két éremmel zárt Straubinger Balázs, aki az U13-asok mezőnyében egyesben a harmadik, csapatban Molnár Leventével a második helyen végzett. Visszatérve a „kicsikre”, meg kell említeni a soltvadkerti Lei Balázs remeklését, akit csak Kizakisz állított meg a fináléban.

A lányoknak a csapatverseny kevésbé sikerült, egyesben viszont szépen helytálltak. Az U13-asok között Volentics Anna ezüst-, Kenesey Blanka bronzéremmel fejezte be a viadalt.

MAGYAR ÚJONC NEMZETKÖZI BAJNOKSÁG, ANGYAFÖLDI SPORTKÖZPONT
Fiúk. Egyéni. U13:
1. Szilágyi Paul (SK Kézdivásárhely, Románia), 2. Carl Koengerskov Carstensen (Dánia), 3. Straubinger Balázs (Magyarország) és Attilio Serti (Olaszország). U11: 1. Kizakiszi Nikolaosz (Magyarország), 2. Lei Balázs (Soltvadkerti TE), 3. Nyikon Sutov (SS Gomselmash, Fehéroroszág) és Dominykas Samuolis (Dánia) Csapat: 1. Magyarország I. (Kizakisz Nikolaosz, Szántosi Dávid), 2. Magyarország II. (Molnár Levente, Straubinger Balázs), 3. SS Gomselmash I. (Fehérororszország) és STK Lokomotiva Kosice (Szlovákia)
Leányok. Egyéni. U13: 1. Laura Kaim (TTC Hessischer, Németország), 2. Volentics Anna (Magyaország), 3. Vera Volkava (Fehéroroszág) és Kenesey Blanka (Szekszárd AC). U11: 1. Gabija Abaraviciute (Litvánia), 2. Enisa Sadikovic (Luxemburg), 3. Lemonia Gaintantzi (TTC Kavala, Görögország) és Jorune Kozemiakinaite (Litvánia). Csapat. 1. TTV Hessischer (Laura Kaim, Sarah Rau; Németország), 2. Fehéroroszág, 3. SK Kézdivásárhely (Románia) és ACS Dumbravita I. (Románia)

További korosztályos hírek ASZTALITENISZBEN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik