Kosár: veretlenül menetelnek az újabb címvédés felé a pécsi serdülők

H. B. utanpotlassport.huH. B. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2024.04.19. 19:33
null
A legutóbbi forduló után már csak az NKA Pécs áll veretlenül az U14-es fiú kosárlabda-bajnokságban, és halad magabiztosan az újabb aranyérem felé, ugyanis a mecsekaljai csapat sorozatban már a harmadik bajnoki címét nyerhetné meg hibátlan mérleggel. Ennek kapcsán Moosz Milán vezetőedzőt kérdeztük a sikerszéria hátteréről.

Újabb veretlenül lehozott fordulón vannak túl az NKA Pécs serdülő fiú kosarasai a korosztályos bajnokságban, miután Moosz Milán tanítványai a múlt hét végén a Körmend, a DEAC és a házigazda, mindeddig szintén százszázalékosan álló Budapesti Honvéd csapatát is legyőzték. Ezzel már kizárólag a pécsiek maradtak hibátlanok (26/0) a bajnokság teljes mezőnyében, továbbá bebiztosították helyüket az évad végi országos döntőben is.

„Bár közhelyszerűen hangozhat, azt gondolom, a sikerünk legfőbb kulcsa, hogy rengeteget dolgoznak a gyerekek. Nagyon nagy figyelmet fordítunk a játékosok egyéni képzésére, szóval

Mint említettem, alapvetően nagyon sokat edzünk, viszont a megfelelő mennyiségű pihenésre is nagy hangsúlyt fektetünk, ezzel elkerülve a sérüléseket, illetve a potenciálisan felvetődő, korai kiégést. Azt hiszem, az egyensúly megtalálása kifejezetten jól működik, és ezt igazolja, hogy szerencsére a tavalyi, illetve a mostani évadban is elkerültek minket a sérülések" – mondta Moosz Milán vezetőedző az Utánpótlássportnak.

Moosz Milán Forrás: NKA Pécs

A Rátgéber László nevével fémjelzett akadémia sorozatban már harmadik alkalommal nyerhetné meg az U14-es fiúbajnokságot, ráadásul az előző két évadhoz hasonlóan ismét veretlenül hódíthatnák el a trófeát a mecsekaljai fiatalok.

– folytatta Moosz. – Szeptemberben úgy tűnt, hogy ezúttal az éremszerzés lehet a reális célunk, ehhez képest viszont jól látható módon, a csapat óriási fejlődésen ment keresztül. Ráadásul ezeket az eredményeket úgy sikerült elérnünk, hogy a miénk az egyik, hanem a legfiatalabb együttes a mezőnyben. A rivális csapatokban általában egy-két 2011-es születésű, vagyis elsőéves szerepel a keretben, míg nálunk négy-öt ez a szám. Előzetesen nem hittem volna, hogy az idény előrehaladtával a fiatalabbak fizikailag és technikailag ilyen nagyot léphetnek előre, de annál nagyobb öröm, hogy rám cáfoltak. A látványos egyéni fejlődések mellett pedig kollektívaként is jelentősen javultunk, igazi csapattá érett össze a társaság."

(Kiemelt kép forrása: NKA Pécs)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik