Kosár: Buglyó Barna csapata nyerte az U18-as Euroliga dubaji állomását

UP-info  utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2024.03.28. 14:47
null
A 18 éves magyar kosárlabdázó, Buglyó Barna is fontos szerepet vállalt az Ulm korosztályos csapatának sikerében Dubajban, ahol a német együttes megnyerte az U18-as Euroliga legutóbbi viadalát.

Nem Rosta Péter (16) volt az egyetlen magyar kosaras, aki részt vett az U18-as Euroliga (Adidas Next Generation Tournament) dubaji tornáján, ugyanis az Ulm színeiben Buglyó Barna is szerepelt az elitviadalon. A 18 éves fiatal Paksról származik, onnan került a német Ulm csapatához, méghozzá a serdülőévei után; Rostához hasonlóan jelenleg ő is tagja az U18-as válogatottnak – számolt be a hazai szövetség (MKOSZ).

Buglyó Dubajban mérkőzésenként 14 percet töltött a pályán, 4,2 pontot és 3,2 lepattanót átlagolt, ráadásul remek, 40 százalékos triplázással zárt. Összesen négy összecsapáson jutott szóhoz, és külön kiemelendő, hogy a döntőben 8 pontot és 6 lepattanót jegyzett. Az Ulm egyébként a fináléban hosszabbításban legyőzte a Zalgiris Kaunast – nem kis mértékben Buglyónak köszönhetően, aki 84–83-as Zalgiris-vezetésnél kulcsfontosságú triplát dobott be.

(Kiemelt kép forrása: euroleaguebasketball.com)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik