Vizes vb 2017: nem indul a 100 méter gyors riói bajnoka

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2017.05.24. 10:17
Nem indul a nyári budapesti világbajnokságon Kyle Chalmers, a 100 méteres gyorsúszás riói olimpiai bajnoka.

Az ausztrál sportoló szívritmuszavarral küszködik, ezért megműtik. A rendellenesség nem életveszélyes, de az életminőséget, illetve a sporttevékenységet negatívan befolyásolhatja.

„Egyre inkább szenvedek az abnormálisan gyors szívverés miatt az edzéseken és versenyeken, így szükségessé vált a műtéti beavatkozás” – áll az úszó közleményében, amelyben ugyanakkor megemlíti, hogy korábban is operálták már, de az nem segített.

A még csak 18 éves Chalmers hozzátette, nagyon nehéz döntés volt lemondani a budapesti vb-szereplésről, ám a hosszabb távú céljai miatt ezt meg kellett hoznia, és így a 2018-as Gold Coast-i – tehát hazai – nemzetközösségi játékokra összpontosít majd.

Áprilisban egy másik ausztrál úszó, a 26 éves James Magnussen mondta le az idei vb-részvételt. A 100 méter gyors kétszeres világbajnoka, londoni olimpiai ezüstérmese a nemzetközösségi játékokra hivatkozott.

Chalmers bejelentésére Jacco Verhaeren, az ausztrál válogatott vezetőedzője úgy reagált, hogy az egészség mindennél előrébb való.

„Egy új olimpiai ciklus elején járunk, és néhány sportolónk esetében a hosszú távú érdekeket kell előtérbe helyezni” – tette hozzá.

„Sosem alkalmas az idő egy ilyen műtét elvégzésére, de mivel a legutóbbi három jelentős megméretésem közül kettőn szenvedtem a tünetektől, az orvosom tanácsára meg kellett hoznom a döntést a visszalépésről” – fogalmazott Chalmers, akit néhány héten belül operálnak meg.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik