MÚSZ: hivatalos találkozó nincs, de kommunikáció van Hosszúval

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.01.17. 10:48
null
Hosszú Katinka a múlt heti Év sportolója gálán (Fotó: Tumbász Hédi)
Ellentétben a bulvármédiában megjelent hírekkel, e hét csütörtökjén nincs napirenden hivatalos egyeztetés Hosszú Katinka és Wladár Sándor között. A háromszoros olimpiai bajnoknő és a MÚSZ elnöke eddig is több ízben megtalálták a módját, hogy amennyiben szükséges, közvetlenül kommunikáljanak, és ez így történik a jövőben is – olvasható a MÚSZ Médiától szerdán érkezett hivatalos állásfoglalásban.

 

Ahogy a hétfői elnökségi ülést követő MÚSZ-híradásban is olvasható volt, a MÚSZ hivatalos jelzésig Shane Tusupot tekinti Hosszú Katinka edzőjének – mindezt tükrözi a Kiemelt Edzői Program 2018-as javadalmazási előterjesztése is, amelyet az Emberi Erőforrások Minisztériumának Sportért Felelős Államtitkársága hivatott jóváhagyni.

Ugyanakkor fontos tudni, hogy bár a szabályzatban február elseje szerepel évfordulóként – ekkor kell a tárgyévre szóló javaslatokat megtenniük a szakszövetségeknek –, a névsor és a javadalmazás később, azaz a versenyszezon közben is változatható indokolt esetben.

A Magyar Úszószövetség természetesen ezután is mindent megtesz a magyar úszósport jelenlegi legeredményesebb versenyzőjének zavartalan felkészülése érdekében. Ahogy Wladár Sándor fogalmazott:

„A kivételes bánásmód a legkevesebb, amit Hosszú Katinkának ajánlhatunk elismerésként mindazért, amit az elmúlt években tett a magyar úszósportért.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik