Csupasport: paraúszóként áttempózta a Boszporuszt

T. N.T. N.
Vágólapra másolva!
2020.08.26. 19:51
null
Fotó: csupasport.hu
Bár a szintidőn túl ért célba, Patkás „Rocky” Tamástól senki sem veheti el az élményt, hogy lábak nélkül átúszott Ázsiából Európába. A győri úszó küzdelmekről és járványszabályokról is beszélt.

Rövid, de nagy kalandot élt át a napokban a láb nélküli úszó, Patkás „Rocky” Tamás, mivel Ázsiából szombaton átúszott Európába, azaz áttempózta a két kontinenst elválasztó tengerszorost, a Boszporuszt.

„Nem is kifejezetten az úszás, hanem az utazás, az izgalom fárasztott le”
– kezdte a győri sportember, aki pénteken repült el, és hétfőn délben már haza is tért. Egyébként mivel Törökország a besorolás alapján piros kategóriába tartozik, hazaérkezése óta karanténban van, várja az első koronavírustesztje eredményét, és lesz második mintavétel is.

„Kicsit túl van misztifikálva a teljesítmény, mivel bár a hatezer-ötszáz méter nem kevés, ez nem kifejezetten tengeri úszás, hasonló, mintha a Dunán jönnék lefelé” – mondta szerényen, utalva arra, hogy a sodrás segít az úszóknak. Hozzátette, a két szélén vannak olyan részek, ahol visszafelé folyik a víz, így onnan kikeveredni még egy ép és jó úszónak is kihívás, neki lehetetlen lenne.

További részleteket megtudhat a csupasport.hu weboldalon, IDE KATTINTVA.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik