Úszás: Betlehem Dávid és Rohács Réka a bajnok 10 km-en a medencében

KOVÁCS ERIKAKOVÁCS ERIKA
Vágólapra másolva!
2023.03.03. 20:20
null
Betlehem Dávid bajnok 10 km-en (Fotó: MÚSZ)
Betlehem Dávid és Fábián Bettina teljesítette a leggyorsabban a 10 kilométert a veszprémi medencés hosszútávúszó országos bajnokság első napján – utóbbi még a juniorok között indult, így Betlehem és Rohács az aranyérmes a felnőttek között.

A 10 kilométert a medencében nem vállalták túl sokan a veszprémi medencés hosszútávúszó országos bajnokság első napján: a hölgyeknél mindössze hatan (hárman a felnőttek, hárman a juniorkorúak között), míg a férfiaknál hatan a felnőttmezőnyben rajtoltak (és tízen a 18–19 évesek kategóriájában).

Utóbbiban már a rajt előtt biztosnak tűnt, hogy a veszprémiek lesznek harcban az érmekért, s nem azért, mert hazai pályán versenyeztek – Betlehem Dávid és Rasovszky Kristóf a nemzetközi viadalokon nyílt vízen is jó eredményeket ért el az elmúlt években, és Kalmár Ákosról is tudjuk, hogy bírja a hosszabb távokat.

Ráadásul Betlehem idén már a felnőttek között szerepelhet(ett): tavaly ő úszta le leggyorsabban a kétszáz hosszt, ám az aranyérem Rasovszky nyakába került, hiszen akkor Betlehem még a juniorok táborát erősítette.

Pénteken megint a leggyorsabb volt, de immár át is vehette a felnőttek között az aranyat – a második Kalmár, a harmadik Rasovszky lett.

„Nem nagyon könnyítettünk erre a versenyre, szerdán még kilenc kilométert úsztunk az edzésen – nyilatkozta Betlehem. – Tavaly októberben volt az ob, vagyis nem túl rég, még időm sem volt elfelejteni, mennyire fáj ez a tíz kilométer a medencében. Örülök, hogy a felnőttek között is nyerni tudtam, innentől meg nincs megállás, hiszen mindjárt itt a világbajnokság!”

„Kicsit fejre állítottam magam a táv utolsó negyedére, mert ötezer méternél megnyomtam, hogy utolérjem Kalmár Ákost, csakhogy ez az iramváltás visszaütött, mert még nem tartunk ott a felkészülésben, hogy ez jól menjen” – mondta Rasovszky.

A hölgyeknél Fábián Bettina volt a legjobb, ám csakúgy, mint tavaly Betlehem, akivel egyébként egy párt alkot a magánéletben, a juniorok között lett bajnok – a felnőttek versenyét Rohács Réka nyerte.

MEDENCÉS HOSSZÚTÁVÚSZÓ ORSZÁGOS BAJNOKSÁG, VESZPRÉM
10 km. Férfiak. Országos bajnok: Betlehem Dávid (Balaton ÚK Veszprém, edző: Szokolai László) 1:44.53, 2. Kalmár Ákos (Balaton ÚK Veszprém) 1:46.21, 3. Rasovszky Kristóf (Balaton ÚK Veszprém) 1:47.00.
Nők. Ob: Rohács Réka (Kőbánya SC, e: KSC edzői kollektíva) 1:59.10, 2. Balogh Vivien (FTC) 1:59.23, 3. Olasz Anna (Szegedi Úszó Egylet) 2:01.02

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik