Úszó Eb: ezért maradt ki a keretből Kenderesi Tamás

Vágólapra másolva!
2022.07.23. 15:04
null
Kenderesi Tamás vállsérülés miatt kihagyja a római Eb-t (Fotó: AFP)
Edzés közben egy rossz mozdulat vagy a nagyobb terhelés miatt megsérült az olimpiai bronzérmes, Eb-ezüstérmes Kenderesi Tamás válla, emiatt kihagyja az augusztusi, római Európa-bajnokságot – olvasható Kenderesi klubjának, a PSN Zrt.-nek a honlapján.

Az idei budapesti világbajnokságon 200 méter pillangón hatodik helyen végző Kenderesi edzője, Turós Máté a klub honlapján emlékeztetett, a 25 éves úszónak 2016-ban volt már egy hasonló sérülése, de ezúttal súlyosabb ügyről van szó. Kenderesi válla be van gyulladva és tele van folyadékkal. Ennek ellenére az edzésekkel még nem álltak le, de az intenzitásuk és terjedelmük csökkent.

„Emiatt folyamatos visszajelzésre van szükség Tomi részéről, hogy mennyire fáj neki. Ha kicsi fájdalmat is érez, akkor inkább azt a feladatot nem csináljuk vagy csak lábbal úszik, de mindenképp szeretném, hogy mozgásban maradjon, hogy ne maradjon ki az edzésmunka” – fogalmazott Turós, míg Kenderesi arról beszélt, hogy egy tehetséges baranyai gyógytornásszal végzi a rehabilitácót.

„Gyógytornásszal fogok együtt dolgozni rajta. Olyannak, aki nemzetközi előadásokat tartott erről, sok tapasztalattal rendelkezik így profi kezekben leszek. Hamarosan nekilátunk a munkának, beépítjük az edzésbe is majd” – mondta Kenderesi Tamás.

Nem csak a 25 éves baranyai sportoló hagyja ki a kontinensviadalt, hiszen Kapás Boglárka derékproblémák miatt nem áll rajtkőre Rómában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik