Létesítmény: ilyen lesz az új budapesti fedett uszoda - képek

Vágólapra másolva!
2014.04.04. 15:55
Elhelyezték a Tüskecsarnok mellett épülő lágymányosi versenyuszoda alapkövét.

Vígh László kormánybiztos, az építtető Nemzeti Sportközpontok főigazgatója a pénteki sajtótájékoztatón elmondta, hogy a XI. kerületben létesülő új budapesti uszoda egy 1000 nézőnek helyet adó 50 méteres versenymedencéből és egy 25 méteres, állítható medencefenékkel kialakított bemelegítő- és tanmedencéből áll majd. A 3 milliárd forintból, teljes mértékben állami forrásból megvalósuló uszoda a tervek szerint 2015 első félévében nyílik meg.

A kormánybiztos hozzátette: jól halad a Tüskecsarnok építése, a „nagyon attraktívnak ígérkező" építményt várhatóan szeptember közepén vehetik birtokba a sportolni vágyók. Már befejezték a földmunkákat, kicserélték a csarnok tetején az üveglapokat, valamint a légtechnika elavult berendezéseit, hogy minél hamarabb átadhassák a létesítményt a XI. kerületi polgároknak. Csütörtök este egy szép fénybemutatót is tartottak – számolt be a részletekről.

Vígh László kitért arra is, hogy az uszodával létrejövő multifunkciós sportkomplexum nemcsak a verseny-, hanem az egyetemi, az utánpótlás- , a szabadidő- és a tömegsportot is jól szolgálja majd, a két létesítmény együttesen húsz-huszonegy sportágnak adhat otthont, köztük a kézilabdának, a jégkorongnak, a vívásnak és a birkózásnak.

A Tüskecsarnokot 1993-ban kezdték építeni, ám a beruházás 1996-ban leállt. A kormány 2012-ben döntött arról, hogy a félbemaradt építkezést folytatni kell. A teljes beruházás az uszodával együtt 8.9 milliárd forintba kerül majd.

 

Az új budapesti uszoda látványtervei (Fotó: nsk.hu)
Az új budapesti uszoda látványtervei (Fotó: nsk.hu)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik