Hosszú: Gondolhatják, majdnem elájultam!

NSO/MTI NSO/MTINSO/MTI NSO/MTI
Vágólapra másolva!
2010.08.12. 20:43
null
Évtizedek óta várt sikert aratott a női gyorsváltó (Fotó: Tumbász Hédi)
A fantasztikus teljesítménnyel aranyérmet szerző magyar 4x200 méteres női gyorsváltó tagjai a Margitszigetre kilátogató közönség biztatását is kiemelték a döntő utáni nyilatkozatukban.

„Erre a távra, a 200 m gyorsra készültem, és úgy érzem, jól sikerült a rám bízott első 200 méter – nyilatkozta az elsőként medencébe ugró Mutina Ágnes. – Lehetett volna jobb is az úszásom, de a végén bíztam benne, hogy Evelyn mindannyiunkért küzd majd. A 200 vegyes után láttam a szemében, hogy mindenképpen nyerni akar.

 „Nekem kicsit hosszú a 200 méter gyors, mert rövidebb távon versenyzek. Kicsit elfáradtam a végére, de nagyon boldog vagyok, hogy az aranyérmes csapat tagja lehettem – mondta második úszónk, Dara Eszter. – Az első 100 méteren nagyon bekezdtem, de ez mindig így van, utána pedig nagyon nagyot úsztak a csajok. Köszönöm nekik!"

„A szurkolótábor fantasztikus volt, e nélkül nem sikerült volna két aranyérmet szereznem ma. Fantasztikus volt a csapatunk! – tette hozzá Hosszú Katinka. – Nem fejeztem be jól a lábtempóimat mellen, de délelőtt Cseh Laci és Bodor Ricsi segített ezt kijavítani, nekik is hálás vagyok. Kiss Laci bá a váltó döntője előtt azt mondta, hogy nem akar terhet rakni a vállunkra, de szerinte az aranyat is megnyerhetjük. Gondolhatják, majdnem elájultam!"

„Szerencsére sikerült az ezüstérmem után gyorsan egy aranyat is begyűjtenem. Köszönöm a lányoknak és a közönségnek! – mondta Verrasztó Evelyn. – A váltóban a többiekért is küzdöttem, hiszen amikor ott áll három lány a parton, akik mindent megtesznek érted, akkor te is kettőzött erővel küzdesz. A francia lányt, ha mellettem úszik, akkor mindig megverem, ebben tehát szerencsém volt. A lányokkal tavaly elhatároztuk, hogy meg akarjuk nyerni ezt a számot, ez a siker tehát tudatos, felépített munka eredménye. Mindenképpen meg szeretném említeni Jakabos Zsuzsit, aki éppen csak kimaradt a váltóból, de tanácsaival végig sokat segített."

„Fantasztikusan jól sikerült versenynapon vagyunk túl – összegzett Kiss László szövetségi kapitány az MTI-nek. – Kezdve Gyurta Dániel elképesztően magabiztos győzelmétől a két lányunk, Hosszú Katinka és Verrasztó Evelyn 200 vegyesen vívott hősies párharcán át női gyorsváltónk évtizedek óta várt sikeréig, mondhatom, le vagyok nyűgözve. Dani azt hozta, amit vártam, vártunk tőle: magabiztosan, szépen és technikásan is, jól, egyenletes erőbeosztással úszott 200 m mellen, tényleg világbajnokhoz méltóan győzött. Katinka és Evelyn küzdelme hihetetlen izgalmakat, s ami még lényegesebb: kettős magyar sikert hozott. Az igazán szép az lett volna, ha ebben a számban két aranyérmesünk van! Így, hogy Katinka nyert, a 400 vegyesen elveszített aranyát a sors visszaadta, miközben Evelyntől meg elvette. De utána éppen Evelyn volt az, aki befejező emberként Európa-bajnoknak hozta be a 4x200 méteres váltónkat, s neki is lett estére aranyérme. Egyszóval nagyszerű napot zártunk, le a kalappal mindenki előtt, a gyerekeket felkészítő edzők előtt is!"

 

 ÉREMTÁBLÁZAT
ORSZÁG Arany Ezüst Bronz
Franciaország 4 6 2
Nagy-Britannia 4 4 4
MAGYARORSZÁG 4 2 2
Oroszország 2 2 1
Németország 2 1 1
Svédország 1 1 2
Dánia 1 2
Norvégia 1 1
Spanyolország 1 1
Lengyelország 1
Ausztria 1
Fehéroroszország 1
Feröer-szigetek 1
Olaszország 3
Hollandia 2
Görögország 1
Izrael 1

Összefoglaló cikkünket ide kattintva olvashatják. 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik