Tokió 2020: Szadulajev immár kétszeres olimpiai bajnok

KRASZNAI BENCEKRASZNAI BENCE
Vágólapra másolva!
2021.08.07. 15:57
null
Abdulrasid Szadulajev immár kétszeres olimpiai bajnok (Fotó: AFP)
Két japán és egy orosz aranyérem született a tokiói olimpia birkózóprogramjának záró napján: a szabadfogású 65 kilósok között Otoguro Takuto, a 97 kilogrammosok mezőnyében Abdulrasid Szadulajev, míg női 50 kilóban Szuszaki Jui állt a dobogó legfelső fokára.

 

A legmagabiztosabb győzelmet a 22 évesen kétszeres felnőttvilágbajnok japán hölgy, Szuszaki Jui aratta, aki az aranycsatában mindössze 1:36 perc alatt, technikai tussal (10:0) intézte el a szintén világbajnok kínai Szun Jan-ant.

A négyszeres vb-aranyérmes orosz Abdulrasid Szadulajev a Rio de Janeiró-i olimpián a 86 kilogrammosok között állt a dobogó legfelső fokára. Most, Tokióban a 97 kilós mezőny címvédőjével, a kétszeres világbajnok amerikai Kyle Snyderrel találta szemben magát, ám ezt a feladatot is megoldotta, 6:3-as diadalt aratva immár kétszeres olimpiai bajnoknak mondhatja magát.

Nagy csata zajlott az ötödik helyen záró Muszukajev Iszmail súlycsoportjának, a szabadfogású 65 kilogrammosok viadalának döntőjében a világbajnok japán Otoguro Takuto és a háromszoros vb-aranyérmes azeri Haji Aliyev között, végül a hazai szőnyegen szereplő 22 esztendős Otoguro győzött 5:4-re.

TOKIÓ 2020
BIRKÓZÁS
Az utolsó versenynap dobogósai
Szabadfogás, 65 kg

1. Otoguro Takuto (Japán)
2. Haji Aliyev (Azerbajdzsán)
3. Gadzsimurad Rasidov (Orosz csapat) és Bajrang Punia (India)
Szabadfogás, 97 kg
1. Abdulrasid Szadulajev (Orosz csapat)
2. Kyle Snyder (Egyesült Államok)
3. Abraham de Jesus Conyedo Ruano (Olaszország) és Reineris Salas (Kuba)
Női birkózás, 50 kg
1. Szuszaki Jui (Japán)
2. Szun Jan-an (Kína)
3. Sarah Ann Hildebrandt (Egyesült Államok) és Mariya Stadnik (Azerbajdzsán)


 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik