Tenisz: Marozsán átlendült az év eleji nehézségeken

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2024.03.22. 10:02
Marozsánra klasszis ellenfél vár Miamiban (Fotó: Lengyel Viktória Gréta)
Marozsán Fábián úgy érzi, átlendült az év eleji nehézségeken és az Indian Wells-i nyolcaddöntős szereplése, valamint a miami tenisztorna 1. fordulójában aratott győzelme után pozitív hangulatban várja a 6. helyen kiemelt Holger Rune elleni találkozót.

A 24 éves magyar játékos a selejtezőből érkezett amerikai Aleksandar Kovacevic ellen 6:3, 6:2-re nyert csütörtökön, de menedzsmentjének közleménye szerint nem volt egyszerű dolga. Sokat kellett várnia ugyanis a mérkőzésre, mivel a korábbi meccsek elhúzódtak, ráadásul amerikai riválisa az orvosi szünetet is igénybe vette.

A világranglistán 57. helyezett Marozsán Fábián a második fordulóban, a szombati játéknapon lép pályára a dán Holger Runével szemben.

„Nehéz mérkőzés vár rám, minden bizonnyal a centerpályán vagy a második legnagyobb arénában csapunk össze. Remélem, élvezni fogom a találkozót, a meleg, párás időt is jól bírom” – mondta Marozsán.

A torna másik magyar indulója, Fucsovics Márton is sikerrel vette az első kört, következő ellenfele magyar idő szerint szombat hajnalban a harmadik helyen rangsorolt orosz Danyiil Medvegyev lesz, aki vasárnap döntős volt Indian Wellsben.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik