Laver-kupa: fölényes diadal, újra a világválogatott nyert

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2023.09.25. 08:29
null
Nyert a világválogatott, a serleg John McEnroe kezében (Fotó: AFP)
Csupán egy mérkőzést kellett lejátszani a férfi teniszezők idei Laver-kupájának vasárnapi játéknapján: a Ben Shelton, Frances Tiafoe páros két szettben legyűrte a Hubert Hurkacz, Andrej Rubljov kettőst, ezzel szállította azt az egyetlen győzelmet, amely a címvédő világválogatottnak két nap után hiányzott a serleg megtartásához.

Az eredeti program szerint négy mérkőzés várt a vancouveri Rogers Arenába vasárnap kilátogatókra, de a John McEnroe vezette világválogatott nagy csatában már az elsőt megnyerte, így begyűjtötte azt a három pontot, ami az összesített győzelemhez kell.

A pénteki találkozók egy pontot értek, a szombatiak kettőt, a vasárnapiak hármat, és a versenykiírás szerint az a csapat nyer, amelyik előbb eléri a 13 pontot. Az európai válogatottat a svéd legenda, Björn Borg irányította.

A Laver-kupát 2017-ben rendezték meg először, az első négy alkalommal az európai csapaté lett a serleg – 2021-ben 14–1-es összesített eredménnyel –, ám tavaly Londonban már a világválogatott nyert, amely most megvédte a címét.

A felváltva Európában és Észak-Amerikában sorra kerülő tornát jövőre Berlin látja vendégül.

LAVER-KUPA, VANCOUVER
VÉGEREDMÉNY
VILÁGVÁLOGATOTT–EURÓPA-VÁLOGATOTT 13:2
Vasárnapi eredmény

Shelton, Tiafoe (amerikaiak)–Hurkacz (lengyel), Rubljov (orosz) 7:6 (7–4), 7:6 (7–5)

Az első nap eredményei itt!
A második nap eredményei itt!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik