Videó: hatalmas tapsviharral fogadta Federert a wimbledoni centerpálya közönsége

Vágólapra másolva!
2023.07.04. 15:37
A nyolcszoros wimbledoni teniszbajnok, a legendás Roger Federer a szemnek szokatlan helyen, nem a pályán, hanem a VIP-páholyban tűnt fel felesége, Mirka és Katalin walesi hercegné, Kate Middleton mellett a füves pályás Grand Slam-tornán. Természetesen hatalmas üdvrivalgás közepette foglalta el a helyét, hogy megtekintse a női címvédő Jelena Ribakina és Shelby Rogers első fordulós meccsét.
GALÉRIA A KÉPRE KATTINTVA NYÍLIK! (Fotó: Getty Images)
GALÉRIA A KÉPRE KATTINTVA NYÍLIK! (Fotó: Getty Images)

 

A tavaly visszavonult svájci sztár egyelőre csúcstartó a férfiak között a győzelmei számát tekintve, Novak Djokovics azonban idén beérheti. Roger Federer játékosként legutóbb 2021-ben lépett pályára Wimbledonban.

A pályafutása elismeréseként rendezett keddi ünnepség keretében levetítettek egy videót, amely az All England Clubban átélt legszebb pillanatait összegezte, majd a 41 éves sportember – miközben a 15 ezer néző állva tapsolta – helyet foglalt a királyi páholyban felesége, Mirka és Katalin walesi hercegnő között, hogy megtekintse a női címvédő Jelena Ribakina és Shelby Rogers első fordulós mérkőzését.

Federer szinte napra pontosan húsz éve, 2003. július 6-án, Wimbledonban nyerte pályafutása első Grand Slam-címét, amelyet aztán még 19 követett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik