Tenisz: rontottak a magyarok a világranglistán

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2023.07.03. 10:24
null
Udvardy Panna (Fotó: Török Attila, archív)
Fucsovics Márton és Marozsán Fábián is egy helyet rontott a férfi teniszezők világraglistáján, előbbi a 67., utóbbi a 96. pozícióból vág neki a hétfőn (ma) rajtoló wimbledoni bajnokságnak.

 

A füves pályás Grand Slam-torna 2010-es junior bajnoka, Fucsovics Márton a 28. kiemelt holland Tallon Griekspoorral (31.) csap össze az első fordulóban, míg a selejtezőből szerencsés vesztesként főtáblára került Marozsán Fábián riválisa a belga David Goffin (123.) lesz.

A top 200-ban még egy magyar játékos található: Piros Zsombor – ugyancsak egy helyet visszacsúszva – a 113.

Az élen a spanyol Carlos Alcaraz áll, 80 ponttal megelőzve a Wimbledonban címvédőként induló, 23-szoros Grand Slam-győztes szerb Novak Djokovicsot.

A nőknél továbbra is Udvardy Panna a legelőkelőbben jegyzett magyar játékos, ő megőrizve előző heti pozícióját a 82., míg Bondár Anna egyet rontva a 110. Gálfi Dalma két helyet visszacsúszott, jelenleg a 126., Jani Réka a 155., Babos Tímea pedig a 196.

A WTA-rangsorban továbbra is a lengyel Iga Swiatek áll az élen, Udvardy első fordulós ellenfele, a fehérorosz Arina Szabalenka a második, a wimbledoni címvédő kazah Jelena Ribakina pedig a harmadik. Bondár a kanadai Bianca Andreescuval (50.), míg Gálfi a cseh Linda Noskovával (45.) találkozik Londonban a 64 közé jutásért.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik