Tenisz: Valkusz Máté a jövő héten ismét versenyezne

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2023.06.28. 20:05
null
Valkusz Máté nem áll le, Milánóban lépne pályára (Fotó: Dömötör Csaba)
A jövő héten ismét versenyezne a teniszező Valkusz Máté, aki derékfájdalmai miatt hétfőn visszalépett a wimbledoni Grand Slam-torna selejtezőjétől.

 

A világranglista 206. helyezettje szerdán a Kossuth Rádióban elmondta, hogy a salakos borításon nagyon sokat kell csúszkálni játék közben, ezért a sarkában kialakult egy enyhe gyulladás. Amikor erre injekciókat kapott, nem pihent eleget, két napig bicegett, ennek tulajdonítja, hogy becsípődött a dereka.

Hozzátette, szombaton Marozsán Fábiánnal edzett, akkor állt be a dereka. Még mindig érzi a fájdalmat, de a jövő héten Milánóba ismét versenyezne, azt követően a magyar szuperligában és a német csapatbajnokságban szerepelne, majd az amerikai nyílt bajnokságon áll rajthoz.

Valkusz áprilisban Ostravában döntős volt, májusban Szkopjéban pedig életében először challengertornát nyert. Ennek kapcsán megjegyezte, abszolút pozitívan értékeli a mostani szezon eddigi részét, és már nagyon várta a salakos idényt.

Jó formáját részben annak tulajdonítja, hogy Roman Hajdusik személyében azzal az edzővel dolgozik, aki junior korában már foglalkozott vele, kemény munkát végeznek, és végre nem kell egyedül járnia a versenyekre. Hangsúlyozta, nagyon komoly befolyásoló tényező a táplálkozás is, hiszen kiderült, hogy több dologra érzékeny, mint gondolta. A kondicionális munkáját Tóth Péter irányítja, akivel hosszú alapozást csinált.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik