Tenisz: Fucsovics hat szettlabdát bukott, kikapott Tiafoe-tól az elődöntőben

K. B.K. B.
Vágólapra másolva!
2023.06.17. 13:26
null
Fucsovics Mártonnak Frances Tiafoe parancsolt megálljt Stuttgartban (Fotó: Getty Images)
Fucsovics Mártonnak minden esélye megvolt arra, hogy a szetteket tekintve egyenlítsen a világranglista 12. helyezettje, Frances Tiafoe ellen a Stuttgartban zajló füves borítású tenisztorna elődöntőjében, ám ez nem sikerült neki, így 6:3, 7:6-os vereséget szenvedett.

 

Pénteki fantasztikus, Taylor Fritz (ATP-8.) elleni bravúrja után szombaton a második számú amerikai teniszezővel, Frances Tiafoe-val (13.) találkozott Fucsovics Márton (86.) Struttgartban. A két sportoló 2020 óta nem játszott egymás ellen tétmérkőzést, a US Openen az akkor 22 esztendős Tiafoe nyert sima három szettben. Az egymás elleni mérleget tekintve mégis a magyar áll jobban, 2020-ban Dohában és 2018-ban Genfben is diadalmaskodott az amerikai felett.

A stuttgarti találkozó meglehetősen izgalmasnak ígérkezett, érdekesség, hogy füves borításon ATP-tornán egyikük sem szerepelt még elődöntőben. Fucsovics karrierje negyedik, míg Tiafoe a hetedik ATP-döntőjére készült, a mi fiunk egyszeres, az amerikai kétszeres ATP-tornagyőztesnek mondhatja magát.

Az első szettben, noha Fucsovics hárommal több ászt ütött riválisánál, Tiafoe összességében adogatóként és fogadóként is jobban játszott, aminek az lett az eredménye, hogy 6:3-mal elvitte a játékrészt.

A második felvonás jóval kiegyenlítettebben alakult, egyikük sem veszített szervajátékot, 6:6-nál tehát jöhetett a rövidítés. Fucsovics végig irányított, 6–5-nél, 7–6-nál, 8–7-nél, 9–8-nál, 10–9-nél és 11–10-nél is szettlabdája volt, ám a hatból egy lehetőséget sem tudott kihasználni, 13–11-re elveszítette a tie-breaket, így a meccset is, 6:3, 7:6-ra.

Fucsovics Márton a mostani sikerével húsz helyet már biztosan előreugrik a hivatalosan jövő hétfőn frissülő világranglistán.

TENISZ
ATP 250-ES TORNA, STUTTGART (795 ezer euró, fű)
ELŐDÖNTŐ
Tiafoe (amerikai, 3.)–Fucsovics 6:3, 7:6 (13–11)

KÉSŐBB
15.30:
Struff (német)–Hurkacz (lengyel, 4.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik