A Stuttgartnál járt az Illés Akadémia tehetsége – és meg is felelt!

Pór KárolyPór Károly
Vágólapra másolva!
2024.03.21. 22:17
null
Németh Bence a Stuttgart szerelésében
A szombathelyi Illés Akadémia 15 éves kapustehetsége, Németh Bence az előző években már többször járt neves külföldi kluboknál ismerkedésen, a sor a napokban Stuttgartban folytatódott.

 

Az NB II-es Haladás labdarúgócsapatának utánpótlásában, az Illés Akadémián továbbra is nagy hangsúlyt fektetnek a nemzetközi kapcsolatok építésére. Ennek eredményeképpen a szombathelyiek 15 éves kapustehetsége, Németh Bence a napokban ismét külföldi tapasztalatszerzésen járt. Korábban ismerkedett már az olasz Parmával, kétszer pedig a holland PSV-hez utazott (erről tavaly be is számoltunk), ezúttal pedig a német élvonalbeli VfB Stuttgart tesztelte a képességeit négy napon keresztül.

„A szombathelyi kapusiskolának már külföldön is híre van, hiszen több tehetség került már innen Nyugat-Európába. Bence már a korábbi külföldi ismerkedések alkalmával is bizonyította a tehetségét és Stuttgartban is ugyanolyan teljesítményre volt képes, mint azok a kapusok, akik már évek óta a német klubnál szerepelnek. Abszolút elégedettek voltak a teljesítményével az edzők, maximálisan megfelelt az elvárásaiknak” – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Németh Bence németországi tapasztalatszerzése kapcsán Hadnagy Zsolt, az Illés Akadémia vezető tehetségkutatója.

A szakember szerint Németh Bencét a képességei mellett a hozzáállása is kiemeli korosztályából.

„Korábban, a ma már a felnőttválogatott keretében szereplő, külföldön légióskodó Mocsi Attila és Kerkez Milos útját is egyengettem, Bencét hozzájuk hasonló, nagyon céltudatos, elhivatott fiatalembernek tartom, aki minden szempontból érett arra, hogy külföldön szerepeljen és biztos vagyok benne, hogy erre meg is lesz a lehetősége. A további fejlődése érdekében minél előbb érdemes lenne egy olyan magas szintet képviselő klubhoz szerződnie, amilyen a felnőtt Bundesligában 3. helyen álló Stuttgart” – fogalmazott Hadnagy Zsolt.

Németh Bence augusztusban tölti be a 16. életévét, a szabályok szerint akkor szerződhet és mivel korábban a PSV-hez kétszer is meghívták, ott, illetve Parmában is elégedettek voltak a játékával, nemcsak Stuttgartban, így jó eséllyel a nyáron meg is lesz az esélye a külföldi folytatásra.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik