Roland Garros: Nadal, Alcaraz és Laver is gratulált Djokovicsnak

Vágólapra másolva!
2023.06.11. 20:15
null
Rafael Nadal (jobbra) az elsők között gratulált Novak Djokovicsnak (Fotó: AFP, archív)
Záporoztak a gratulációk Novak Djokovics felé a Roland Garros döntője, egyben a 23. Grand Slam-győzelme után, a korábban a 22 elsőségig elsőként eljutó, a rekordjától most megfosztott Rafael Nadal az elsők között üzent a szerbnek.

 

A 22-szeres Grand Slam-bajnok Rafael Nadal a Twitteren gratulált az új rekordhoz.

„Nagy gratuláció ehhez az elképesztő teljesítményhez! A 23 néhány évvel ezelőtt elképzelhetetlennek tűnt, és te megcsináltad! Élvezd a pillanatot a családoddal és a csapatoddal” – írta Nadal.


Az elődöntőben legyőzött Carlos Alcaraz is gratulált az újabb trófeához és a rekordhoz.

 

Rod Laver a következőket írta: „Gratulálok a 23. major győzelemhez, amellyel bebetonoztad a hagyatékod egy újabb magabiztos teljesítménnyel a Roland Garroson. A technikád és a megingathatatlan mentális erőd az összes borításon bámulatra méltó.”

 


 

Andy Roddick szerint a 23 GS-siker a bizonyíték arra, hogy Djokovics a legnagyobb.

„Nehéz a számok alapján vitatni, hogy Djokovics a legjobb. Ha valaki mégis vitatkozna, érzelmi alapon teheti, de nem a statisztikákkal. Gratulálok, belegondolni is őrületes, hogy elérhető a 23” – írta a 2003-as US Opent megnyerő amerikai.

 

A kétszeres Australian Open-bajnok Viktorija Azarenka szerint Djokovicsé a legnagyobb mentális erő, ami a sportban létezhet.

 

 

Wimbledon egy videóval kedveskedett Djokovicsnak, aki a 23 GS-sikeréből hetet a londoni füves pályás tornán szerzett. Arra is emlékeztetett, hogy Serena Williams mellett Djokovicsnak van 23 sikere a nagy tornákon.


 

Az Australian Openen tízszer győzött Djokovics, a melbourne-i torna Twitter-oldala halhatatlannak nevezte a szerbet.


A US Opent ugyanúgy háromszor nyerte meg, mint a Roland Garrost, legutóbb 2018-ban.

 

Még a NOB is megemlékezett Djokovics bravúrjáról.

 


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik