Roland Garros: Különleges, hogy Párizsban dőlt meg a rekord – Djokovics

Vágólapra másolva!
2023.06.11. 19:17
null
Novak Djokovics szerint különös jelentősége van, hogy Párizsban döntötte meg a GS-rekordot (Fotó: AFP)
Novak Djokovics a Roland Garrois megnyerése után kiemelte, különösen nagy a jelentősége, hogy a számára legnehezebb Grand Slam-tornán, a Roland Garroson döntött rekordot a 23. GS-diadalával.

A szerb a vasárnapi fináléban három játszmáéban győzte le a norvég Casper Ruudot.

„Különleges ez a pillanat a karrierem szempontjából. Nem véletlen, hogy Párizsban nyertem a 23. GS-versenyemet. Ez a torna volt számomra mindig is a legnehezebb, ezért is nagyon nagy boldogság, hogy itt tudtam ezt a csúcsot elérni – mondta Djokovics franciául, majd angolul folytatva méltatta ellenfelét. – Elnézést kérek a mai eredményért, nyilván nem ez a legjobb befejezése egy ilyen nagy tornának, tavaly is döntőztél itt, az egyik legkiegyensúlyozottabb játékos vagy a Touron, amit bizonyít, hogy az elmúlt öt GS-tornán háromszor döntőbe jutottál. Kívánom, hogy nyerj Grand Slam-tornát egy napon, bárki ellen, kivéve engem. Ha korán kiesek, akkor megnyerheted.”

Ruud dicséretét némi humorral zárta Djokovics, aki ünnepi beszéde zárásaként külön köszönetet mondott a lelátón megjelent sportsztároknak, hogy jelenlétükkel megtisztelték a Garros döntőjét.

Az Eurosporton aztán Tim Henmannel, Mats Wilanderrel és Barbara Schett-tel beszélgetve elmondta, rengeteg fájdalom érte a Roland Garroson, mert bár háromszor megnyerte a tornát, a legtöbbször csalódva kellett távoznia Párizsból, ami évről évre még keményebb munkára ösztönözte.

„Ausztráliában sérülten játszottam, de agresszív tenisszel ott is győztem. Már nem huszonhat éves vagyok, hanem harminchat, nem tudok annyit futni, lassabban regenerálódom, keményebb játékra, gyorsabb befejezésekre van szükségem, és örülök, hogy sikerült úgy formálni a játékomat az elmúlt években, hogy ez működjön” – mondta arra a felvetésre, hogy elsősorban a játszmák rövidítésében nincs ellenszerük a játékára a riválisoknak.

Casper Ruud a finálé után elsőként méltathatta Djokovicsot.

„Novak, ismét újraírtad a tenisz történelmét, nehéz megmagyarázni, micsoda inspirációt jelentesz a világban mindenkinek. Boldog vagyok, hogy elsőként gratulálhatok a győzelmedhez” – fogalmazott Ruud, aki egy éven belül másodszor tarthatta az első beszédet a Garros döntője után, majd köszönetet mondott a torna szervezőinek, a közreműködőknek, végül családjának és csapatának mindazon munkáért, amit érte, és a sikereiért végeztek.

ROLAND GARROS, PÁRIZS
FÉRFI EGYES, DÖNTŐ
Novak Djokovics (szerb, 3.)–Casper Ruud (norvég, 4.) 7:6 (7–1), 6:3, 7:5

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik