Tenisz: Ribakina másodszor nyert idén 1000-es tornát

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2023.05.21. 01:16
null
Jelena Ribakina idei második tornagyőzelmét aratta 1000-es viadalon (Fotó: AFP)
A római tenisztorna férfi elődöntőjének mérkőzései az esős olaszországi időjárás miatt elhúzódtak, ezért csak 23 órakor tudták elkezdeni a női finálét, amelyen alig több mint egyszettnyi játék után Anhelina Kalinyina feladta a Jelena Ribakinaelleni összecsapást.

A két döntős eddig csak egyszer találkozott WTA-tornán salakon, tavaly Charlestone-ban Kalinyina győzött. A római elődöntőben Veronyika Kugyermetovát szoros meccsen legyőző Kalinyina az első szettet 6:4-re elvesztette, majd bal combjának sérülése miatt a másoik játszma elején feladta a mérkőzést.

A tavalyi wimbledoni tornát megnyerő Ribakina ötödik egyéni trófeáját nyerte a WTA-nál, az idén másodszor győzött 1000-es minősítésű viadalon (Indian Wells volt az első sikerének helyszíne), és hétfőtől életében először a világranglista legjobb ötje közé, a negyedik helyre kerül.

Ribakina idén 28 meccset nyert meg 2023-ban WTA-tornán, ugyanannyit, mint a világelső Iga Swiatek, és csak eggyel kevesebbet az idei rekorder Arina Szabalenkánál.

WTA-TORNA, RÓMA (3 572 618 dollár, salak)
NŐI EGYES, DÖNTŐ
Ribakina (kazah, 7.)–Kalinyina (ukrán, 30.) 6:4, 1:0-nál Kalinyina feladta

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik