Tenisz: Medvegyev egész estés meccsen jutott döntőbe Cicipasz ellen

Vágólapra másolva!
2023.05.20. 22:44
null
Medvegyev első római döntőjének örülhet (Fotó: Getty Images)
Az orosz Danyiil Medvegyev két szettben legyőzte a görög Sztefanosz Cicipaszt a római (ATP 1000-es) nyílt teniszbajnokság férfi egyes versenyének első elődöntőjében, így bejutott a fináléba.

 

A korábbi világelső orosz Danyiil Medvegyev rögtön az első adogatásban elvette Cicipasz adogatását, s ugyan a korábbi kétszeres GS-torna-döntős görög az első szett közepén egyenlíteni tudott, majd Cicipasz 5:4-es vezetésénél jött a hosszú esőszünet.

Ez pedig a görögöt zavarta meg jobban, hiszen az első szettben több játékot már nem tudott hozni, így 7:5-re elvesztette a játszmát.

A második felvonás az elsőhöz nagyon hasonlóan zajlott: Cicipasz ismét elvesztette első adogatójátékát, aztán a játszma közepén ledolgozta a hátrányát, ám ezúttal nem jött az újabb megszakítás a görög 5:4-es vezetésénél.Jött viszont ismét Medvegyev remek hajrája, mert az utolsó három gémet ismét megnyerte, így két 7:5-re elvitt játszmával behúzta a meccset is.

Medvegyev ezzel pályafutása első római döntőjére készülhet, korábbi három indulása során még meccset sem tudott nyerni a tornán. A fináléban a torna során a többek között Novak Djokovicsot is elbúcsúztató dán Holger Rune lesz az ellenfele vasárnap.

ATP 1000-ES TORNA, RÓMA (7 705 780 euró, salak)
EGYES, ELŐDÖNTŐ

Medvegyev (orosz, 3.)–Cicipasz (görög, 5.) 7:5, 7:5
KORÁBBAN

Rune (dán, 7.)–Ruud (norvég, 4.) 6:7 (2–7), 6:4, 6:2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik