Tenisz: „Marozsán a sírba küldte Alcarazt” – nemzetközi sajtóvisszhang

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2023.05.15. 16:08
null
Marozsán Fábián sikere a nemzetközi sajtót is lenyűgözte (Fotó: Getty Images)
Mint ismert, Marozsán Fábián történelmi sikert aratva legyőzte a korábbi és későbbi világelső Carlos Alcarazt a római 1000-es torna férfi egyesének 3. fordulójában. Lássuk, hogyan reagált a csodaszámba menő győzelemre a nemzetközi sportsajtó.

 

„Marozsán a sírba küldte a felismerhetetlen Alcarazt” – írta a mérkőzést élőben is közvetítő Marca. A spanyol sportlap szerint minden rosszban van valami jó, hiszen az elmúlt 28 napban 13 mérkőzést játszó Alcaraznak így lesz ideje pihenni és felkészülni a május végén rajtoló Roland Garrosra. A Marca hozzáteszi, hogy Alcaraz ugyan nem adta könnyen a bőrét, de elismerte, hogy „a 193 centis óriásnak ugyan magyar az útlevele, de olyan hidegvérrel teniszezett, mint egy orosz”.

Az AS azzal indította beszámolóját, hogy Alcarazt egy gyakorlatilag „ismeretlen ellenfél ejtette ki, aki a selejtezőből érkezett”, kiemelve, hogy Marozsán a világranglista 135. helyén állt a találkozó előtt. „A játékát elnézve érthetetlen, hogy miért csak ezen a helyen tanyázik a világranglistán. Szinte képtelen a hibákra, Alcaraz legjobb formáját idéző nyesésekkel szerzett pontokat, valamint magassága ellenére rendkívül mozgékony, mint mondjuk Danyiil Medvegyev” – elemezte az ATP Touron zöldfülűnek számító Marozsán játékát Nacho Albarrán, az AS szakírója.

„Ha Alcaraz bármikor is elképzelte, hogy milyen lehet saját maga ellen játszani, akkor megkapta a választ” – írta a mérkőzésről a L'Équipe. A francia sportlap szerint Marozsán a saját fegyvereivel győzte le a régi-új világelsőt: 150 km/órás fogadásokkal és tökéletesen időzített nyesésekkel bizonytalanította sokkal magasabbra taksált ellenfelét.

Az olasz La Corriere dello Sport közvetítése inkább Francesco Totti és Jannik Sinner padelmeccsére koncentrált, de kiemelte, hogy Marozsán „szenzációs győzelmet aratva” két szettben búcsúztatta a spanyol világelsőt.

A profi férfi teniszezők versenyeit szervező ATP Tour Twitter-oldala az „idény sokkjaként” tálalta a 23 esztendős magyar versenyző bravúrját.

 


ATP 1000-ES TORNA, RÓMA (7 705 780 euró, salak)
FÉRFI EGYES, 3. FORDULÓ (a legjobb 16 közé jutásért)

Marozsán Fábián–Carlos Alcaraz (spanyol, 2.) 6:3, 7:6 (7–4)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik