Tenisz: krimibe illő történet miatt hagyja ki Kyrgios a salakpályás idényt

S. B.S. B.
Vágólapra másolva!
2023.05.18. 20:42
null
Kyrgios különös talpsérülése miatt kényszerült kihagyásra (Fotó: AFP)
A The Canberra Times számolt be róla, hogy Nick Kyrgios nem a térde állapota, hanem egy fegyveres rablás alatt szerzett talpsérülés miatt hagyja ki az egész salakpályás idényt.

Kyrgios még januárban jelentette be, hogy térdsérülése miatt vissza kell lépnie az Australian Opentől. Ekkor még arról volt szó, hogy a Roland Garroson már láthatjuk az ausztrál tehetséget, azonban nemrégiben kiderült, hogy legkorábban csak a füves pályás idényben térhet vissza a pályára.

Sokan gondolták a bejelentésekor, hogy ez szintén a térde miatt történt, viszont a hírek szerint egy új sérülés áll a dolgok hátterében. Az ausztrál lapok arról számoltak be, hogy Kyrgios megvágta a talpát egyik reggel, mikor betörtek az otthonába, édesanyját fegyverrel fenyegették és ellopták a Tesláját.

Kyrgios az eset után a telefonján lévő alkalmazás és a rendőrség segítségével képes volt lekövetni és el is kapni a bűnözőt egy rövidebb autós üldözést követően. A 28 éves sztár csak ezt követően vette észre, hogy a sok akció közepette rejtélyes módon elvágta a talpát.

A teniszező menedzsere, Daniel Horsfall mindezek ellenére pozitív hangnemben nyilatkozott a jövőbeli terveket illetően:

„Nem látunk rá okot, hogy miért ne vegyen részt a stuttgarti tornán. A térdműtéte sikeres volt és azóta is fantasztikusan regenerálódik.”

A talpán lévő vágásról viszont már kevesebb jót tudott megosztani a szakember.

„Nem úgy gyógyul, ahogy kellene neki. Nagyon csúnya heg van a talpán, ami miatt lassan két hete nem lépett pályára. A térde rendben van, de nem tudjuk növelni a terhelést úgy, hogy a teste többi részét is megfelelően menedzseljük, és ne okozzunk másfajta sérülést. Ahogy meggyógyul a talpa, már folytatjuk is a felkészülést az első füves versenyekre” – mondta el Horsfall.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik