Tenisz: Djokovics döntő játszmában kikapott Runétől

Vágólapra másolva!
2023.05.17. 16:47
null
Djokovics elbúcsúzott Rómától (Fotó: Getty Images)
A római ezres kategóriájú salakpályás tenisz mesterversenyen a férfi egyes negyeddöntőjében a világranglistán hetedik helyen álló 20 éves dán Holger Rune döntő szettben legyőzte a jelenleg még világelső szerb klasszist, Novak Djokovicsot, s ezzel elsőként jutott be a négy közé.

Az ifjú dán kiválóan kezdte a mérkőzést, hiszen rögtön elvette ellenfele adogatójátékát, majd az ötödik játékban ismét élni tudott fogadóelőnyével, s innen már nem okozott számára gondot alig 40 perc alatt lezárni a játszmát.

A második felvonásban aztán a viadal első kiemeltje összekapta magát, és 3:2-es vezetésénél brékelni tudott, ám a dán 5:3-nál visszajött a játszmába – ugyanakkor a következő játék során eső miatt félbeszakadt a mérkőzés. A közel háromnegyed órás szünet után Djokovics gyorsan egy újabb brékkel kiharcolta a harmadik szettet.

Ebben viszont megint Rune volt a jobb, a szorosabb adogatójátékait rendre hozni tudta, miközben kétszer is elvette Djokovics szervagémjét, s végül a nyolcadik játékban az első meccslabdáját kihasználva győzött. A szerb rengeteg, hússzal több ki nem kényszerített hibát ütött, elsősorban ez lehetett a veresége fő oka. Rune a tavalyi párizsi mesterverseny után győzte le ismét Djokovicsot.

ATP 1000-ES TORNA, RÓMA (7 705 780 euró, salak)
FÉRFI EGYES, NEGYEDDÖNTŐ

Rune (dán, 7.)–Djokovics (szerb, 1.) 6:2, 4:6, 6:2

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik