Sportrádió: Ezt most nehéz überelni – Marozsán Alcaraz legyőzéséről

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2023.05.15. 21:15
null
Marozsán Fábiánnak hétfőn minden összejött Carlos Alcaraz ellen (Fotó: AFP)
A jövő hétfőtől világelső Carlos Alcaraz legyőzése után a magyar sportsajtóból elsőként a Sportrádiónak beszélt világraszóló sikeréről Marozsán Fábián. A római ATP-torna nyolcaddöntőjébe jutó teniszezőt Rizmayer Mihály kérdezte.

 

„Most vagyok túl a nyújtáson és a levezetésen, nem nagyon fogtam még fel, hogy a sportágunk legjobbját, a jelenlegi világelsőt meg tudtam verni, főleg két szettben – mondta a Sportrádiónak Marozsán Fábián. – Ma minden összejött, óriási siker ez. Simának tűnik az eredmény, az első szettben egy brék kellett, tényleg jól ment a szerva is, egész jól olvastam az ellenfelem játékát.”

Marozsán szerint Alcaraz nem volt csúcsformában, de ügyelnie kellett arra, hogy a spanyol ne kapja el a fonalat, és tett is ezért a megfelelő pillanatokban.

„Nem játszott önmagához képest a legjobban, és ezt ki tudtam használni. Bátran teniszeztem, egy brékkel nyertem meg az első játszmát, a másodikban több lehetőségem is volt. Egyszer három bréklabdát is kihasználatlanul hagytam, elismerem, akkor izgultam, megcsapott a szele annak, hogy meglehet a győzelem, és ezen a gondolaton elúszott az a játék. Utána a jó szervák és az extra pontok kihúztak ebből a gödörből, összeszedett maradtam. A rövidítésben 1–4-ről jöttem vissza, egy hatalmas pontot megnyertem, az ellenfelem elkövetett két nagy hibát. Amikor 6–4-nél hosszúra ütötte a labdát, nehezen fogtam fel, hogy ez tényleg megtörtént. Még most is nehéz visszaemlékezni, milyen menetek voltak.”

A meccs után Alcaraz nem volt beszédes kedvében, ami érthető egy ilyen vereség után – később a közösségi oldalán írt Marozsánról.

„Csak annyit mondott, hogy gratulál, és sok sikert kívánt a folytatáshoz.”

Marozsán a mostani sikere után sem merné kijelenteni, hogy salakspecialista.

„Szeretem a salakot, nem tudom, hogy a keményhez képest melyik fekszik jobban. A jobb eredményeket salakon értem el, de a kemény pályán is voltak sikereim. Most jól kijött a lépés, kihasználtam a lehetőségeket, megvertem egy top 100-ast, egy top 50-est és a világelsőt. Ezt most nehéz überelni, de biztos, hogy a következő ellenfelem ellen is nagyon nehéz lesz.”

Alcaraz ellen segíthetett a magyar játékosnak, hogy a selejtezőből érkezett, míg Alcaraz csak a főtábla második körében csatlakozott a tornához.

„Segített, hogy több meccset játszottam a selejtezőkkel együtt, mint ő, neki csak egyet kellett nyernie előtte. Néztem azt a meccsét, ott is lassan kezdett. Persze a torna vége felé a selejtező okozhatja azt, hogy fáradtabb vagyok.”

Érzi a lábaiban az összecsapást, de már a következő feladatra összpontosít, hiszen a nyolcaddöntőben a világranglistán 16. horvát Borna Coric következik.

„Intenzív meccs volt, nem mondanám, hogy nem fáradtam el. A testem érzi, hogy van benne öt meccs Rómában, voltak elhúzódó, elnapolt mérkőzések is, sokat segít most a masszázs a regenerálódásban.”

ATP 1000-ES TORNA, RÓMA (7 705 780 euró, salak)
FÉRFI EGYES, 3. FORDULÓ (a legjobb 16 közé jutásért)

Marozsán Fábián–Carlos Alcaraz (spanyol, 2.) 6:3, 7:6 (7–4)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik