Tenisz: garantált pénzdíjjal segítené Fucsovicsékat az ATP

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2023.04.25. 09:47
null
Fucsovicsék jól járhatnak (Fotó: Getty Images)
Sajtóhírek szerint az ATP a golfozók PGA Tour modelljét követve szeretné garantált pénzdíjjal segíteni a világ 250-300 legjobb férfi teniszezőjét.

Új fizetési struktúra bevezetését tervezi az ATP, amely értelmében a világ 250-300 legjobb férfi teniszjátékosa garantált pénzdíjat kapna a szervezettől.

A közelmúltban a golfozóknál vezettek be hasonló pénzdíjnövekedést, amolyan profiknak szánt minimálbért. Hasonlót tervez az ATP is, méghozzá azzal a céllal, hogy csökkentse a stresszt és bizonytalansági faktort a teniszezőkben – írja a Yahoo.

Bár még nincs meg a tervezet összes részlete, az elképzelés úgy fest, hogy minden olyan játékos, aki helyezései alapján jogosult egy ATP Tour-részvételre, az év eleji pozíciójától függetlenül megkapja a várható, fix bevételt. A Yahoo a világelső Carlos Alcaraz esetében mindennel együtt 225 ezer dollárról ír, de nem tudni, mennyit kapna például a ranglista 200. helyezettje.

Az ATP vezetői azt remélik, ezzel a lépéssel arra ösztönzik majd a játékosokat, hogy anyagilag is többet fektessenek saját fejlődésükbe.

Ez a kezdeményezés három magyar teniszezőt érinthet világranglistán elfoglalt helyezése alapján: Fucsovics Mártont (83.), Piros Zsombort (118.) és Marozsán Fábiánt (137.).

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik