Sportrádió: A legnagyobb és a legnehezebb kihívás most a bizonytalanság – Sávolt Attila

Vágólapra másolva!
2022.09.18. 10:43
null
Sávolt Attila (balra) volt a Sportrádió vendége
A Sportrádió Hazafutás című műsorában az ukránok elleni 3:1-es sikert értékelte Sávolt Attila, a Magyar Teniszszövetség szakmai igazgatója Balogh Balázsnak, és itt mondta el először, hogy milyen támogatói programot indítanak a versenyzők számára a téli időszakra.

Sávolt Attila a jelenlegi gazdasági helyzet befolyásáról így beszélt a Sportrádióban. „Ebben a gazdasági helyzetben plusz forrásra nem számíthatunk, úgyhogy a következő egy-két hétnek lesz az a kérdése, hogy mennyi pályát tudunk felállítani, és azokból üzemeltetni, és mennyit tudunk azoknak a játékosoknak a rendelkezésére bocsátani, akik nem jutnak esetleg téli fedett teniszezéshez.”

A Nemzeti Edzésközpontban négy fedett kemény pálya adott, mert azok télen-nyáron csarnok alatt vannak. A fedett kemény pályákat elsősorban a felnőttválogatottak és a kiemelt juniorjaink számára kell, hogy fenntartsuk. Ezenkívül még kétszer két salakpályát szoktunk sátorral lefedni, lesz A-, B- és C-variációnk, például, hogy mind a nyolc pálya álljon, vagy csak legalább egy sátor, mivel még a mi kalkulációnk sincs kész arra vonatkozóan, hogy ez mennyibe kerülne, hiszen ezeket fűteni és világítani is kell. A legjobb játékosoknak is meg kell érteniük, hogy kemény pályán is lehet, hogy csak tizennégy-tizenöt fok lesz maximum, tehát semmiképpen sem lesz ideális ez a tél.

Sávolt a vidéki teniszezők nehéz helyzetéről is beszélt, és megemlítette, hogyan segítene a vidékről érkező játékosoknak a szövetség. „Egyrészt valószínűleg inkább vidéken fog bezárni teniszklub, másrészt az iskolába járó gyerekek nem fognak tudni feljárni hétköznap, ezért ott azt az alternatívát tudjuk vészforgatókönyvként felajánlani, hogy péntek-szombat-vasárnap felutazva, szállás biztosítása mellett is egy-egy vidéki klubnak tudjunk pályát biztosítani. (…) Egy százötven fős létszámot szedtünk össze, amelyben benne vannak a legjobbak is, és a második-harmadik vonal is. A legnehezebb és a legnagyobb kihívás most minden területen a bizonytalanság és a kiszámíthatatlanság, és szerintem az iskolák sem tudják, hogy mi vár rájuk.”

Sávolt Attila, a Magyar Teniszszövetség szakmai igazgatója a magyar csapat Davis-kupában aratott sikeréről is beszélt a Sportrádióban, melyet teljes egészében az alábbi linken hallgathatnak meg.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik