Tenisz: a szövetség közgyűlése elfogadta az új alapszabályt

GY. F., P. B.GY. F., P. B.
Vágólapra másolva!
2021.11.07. 16:53
A Magyar Teniszszövetség (MTSZ) rendkívüli közgyűlésén megszavazták a szervezet új alapszabályát, amely arra törekszik, hogy megfeleljen a hatályos magyar jogszabályoknak.

Rendkívüli közgyűlést tartott a Magyar Teniszszövetség (MTSZ) szombat délelőtt az óbudai Nemzeti Edzésközpontban. Az ülésen elfogadták a szervezet új alapszabályát. Lázár János elnök kiemelte, az eddigi szabályozás minősége összefügg az elmúlt öt, káoszt eredményező év eseményeivel, ezért szükséges egy új szabályrendszer, amely a hatályos magyar jogszabályoknak való megfelelésre törekszik. A közgyűlés a másik előterjesztést is megszavazta, amelynek keretében – a Budapesti Teniszszövetség kivételével – a megyei szövetségeket a szövetség hivatali szervezeti rendszerébe tagozódó megyei igazgatóságok váltják fel.

Bár nem volt hivatalos napirendi pont, a pénzügyi helyzetről is tájékoztatást kaptak a résztvevők. Az MTSZ elnökségének megbízásából végzett önellenőrzés 710 millió forintban állapította meg a szervezet által befizetendő összeget, ebből 178.9 milliót az adóhatóság is hivatalosan felfedett, azt tehát már biztosan be kell fizetni, Lázár konkrétan felsorolta a könyvelési hibákat és az elszámolási problémákat.

A szövetség vezetősége a 2016 és 2020 közötti időszakra azért rendelt el áfa-önellenőrzést, mert „alapos gyanú merült fel azzal kapcsolatban, hogy a szövetség korábbi vezetősége nem megfelelően számolta el és fizette be az áfát”. Tekintettel arra, hogy a szövetségnek nincs fedezete az összeg befizetésére, ismét a kormányhoz kell fordulnia segítségért.

A közgyűlés részletes beszámolóját itt olvashatják el.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik