Tenisz: magyar sikerek a Budai Tenisz Centrumban

Vágólapra másolva!
2019.05.27. 08:36
null
U18-as tehetségek versengtek a Városmajorban (Fotó: Budai Tenisz Centrum)
Május 20. és 26. között a városmajori Budai Tenisz Centrum adott otthont a Blue Tigers Cupnak, a 18 éven aluliaknak rendezett nemzetközi teniszversenynek.

 

A versenyt megelőző többnapos eső ellenére a Blue Tigers Cup programján nem kellett változtatni. A Budai Tenisz Centrumben az öt szabadtéri salakpálya mellett, egész évben használható a négy fedett, kemény borítású pálya, ami most jól jött. A tornán 122 versenyző vett részt, 51 magyar játékos mérette meg magát a grade 4 kategóriába sorolt tornán.

Büszkék a rendezők arra, hogy sok fiatal hazai játékos kóstolhatott bele a nemzetközi hangulatba. A klub játékosaként Menyhárt Evelin tudott értékes pontokat szerezni amerikai ösztöndíja előtt, illetve Dulganov Richárd lehetett büszke a döntőszettes sikere után.

A hölgyeknél a 2. kiemelt Gécsek Fanni sérülés miatt nem tudta befejezni nyitó fordulós mérkőzését, a férfiaknál Velcz Zsombor viszont döntőbe jutásnak örülhetett Fajta Péter oldalán.

Fajta Péter egyéniben is sikeres volt, a döntőben Sallay Pétert győzte le. A hölgyeknél a Petrova, Wierzbowska magyar, lengyel páros győzött, Wierzbowska pedig egyéniben sem talált legyőzőre.

BLUE TIGERS CUP
U18-AS NEMZETKÖZI TORNA, BUDAI TENISZ CENTRUM
DÖNTŐK

Fiú egyéni:
Fajta–Sallay 6:1, 6:4
Fiú páros:
Sallay, Buzonics–Velcz, Fajta: 7:5, 3:6 (12–10)
Lány egyéni:
Wierzbowska (lengyel)–Salková (cseh) 6:2, 6:3
Lány páros:
Petrova (magyar), Wierzbowska(lengyel)–Pluharová, Salková (cseh) 6:4, 6:2

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik