Tenisz: Borsosék bravúros győzelme, Fucsovics is nyert

Vágólapra másolva!
2017.02.09. 20:45
Borsos Gábor párosban bejutott az elődöntőbe csütörtökön a budapesti 64 ezer euró összdíjazású ATP-challenger férfi tenisztornán. Férfi egyesben Fucsovics Márton simán legyőzte német ellenfelét.

Az egyesben kedden kiesett magyar játékos és társa, a bosnyák Mirza Basic a párosok versenyének nyitókörében Fucsovics Mártont és Gödry Leventét verte két napja. A nyolc között aztán nagyon nehéz ellenfelet kaptak Roman Jebavy és Igor Zelenay személyében, a második helyen kiemelt cseh, szlovák duó ugyanis szerdán magabiztos játékkal, 7:6, 6:0-ra verte Balázs Attilát és Kisgyörgy Gergelyt.

A csütörtöki meccsen Jebavyék ugyanott folytatták, ahol szerda este abbahagyták: 6:0-lal kezdték a negyeddöntőt is a szabad kártyás Borsosék ellen. Innentől azonban kiegyenlítetté vált a meccs, a második szett rövidítésben dőlt el. Ebben egy lecsapásnál Jebavy hatalmas „luftot” ütött, és a magyar, bosnyák kettős szettlabdához jutott. Ezzel még nem éltek, de a harmadikkal már igen, így jöhetett a tíz nyert pontig tartó döntő rövidítés. Borsosék hamar 6–1-re elhúztak, és előnyüket már nem adták le, így 1 óra 6 perc elteltével ők ünnepelhettek.

Este Fucsovics Márton 6:3, 6:3-ra győzött, így bejutott a legjobb 16 közé, ahol az olasz Luca Vanni lesz az ellenfele.

„Kimerítő hétvégén vagyok túl, kicsit legyengült az immunrendszerem, és bujkál bennem valami, van egy kis torokfájás és megfázás, de a meccsekre összeszedem magam – mondta győzelme után Fucsovics az MTI-nek. – Részben emiatt próbáltam rövidre fogni a pontokat, ráadásul Bachingerrõl tudtam, hogy szeret hosszú labdameneteket játszani. Az volt a taktikám, hogy figyelek a szervámra, és egy-egy fontos bréket megpróbálok összehozni.”

Negyeddöntőbeli ellenfeléről, a nyolcadik helyen kiemelt Luca Vanniról azt mondta, hogy az olasz magas, remekül szervál, de nem mozog túl jól.

„Ha pályára hozom a ritörnöket, és tartom a labdát, akkor van esélyem. Fitt vagyok, várom a meccset” – tette hozzá.

ATP CHALLENGER-TORNA, BUDAPEST (64 ezer euró, kemény pálya)
Páros, negyeddöntő

Borsos Gábor, Mirza Basic (magyar, bosnyák)–Roman Jebavy, Igor Zelenay (cseh, szlovák, 2.) 0:6, 7:6 (8-6), 10–3 – döntő rövidítés
Egyes, nyolcaddöntő
Fucsovics Márton–Mathias Bachinger (német) 6:3, 6:3
Korábban
Copil (román, 3.)–De Loore (belga) 6:4, 4:6, 6:1
J. Melzer (osztrák)–Gombos (szlovák, 6.) 5:7, 6:2, 6:2
Vanni (olasz, 8.)–Skugor (horvát) 6:4, 6:3
Ruud (norvég)–Basic (bosnyák) 7:5, 2:6, 6:3
Vatutyin (orosz)–Quinzi (olasz) 1:6, 6:2, 6:2
Maden (német)–Kavcic (szlovén) 6:3, 3:6, 6:4
Corrie (brit)–Reuter (belga) 4:6, 6:3, 6:4

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik