Wimbledon: Nadal nem tudja, visszatérhet-e még a csúcsra

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.07.03. 09:37
null
Itt a vége Nadal 2015-ös Wimbledonjának (Fotó: Reuters)
Meglehetősen letörten értékelt Rafael Nadal a Wimbledonban Dustin Browntól elszenvedett 7:5, 3:6, 6:4, 6:4-es veresége után. A világklasszis spanyol teniszező attól tart, már nem kerül vissza ugyanarra a szintre, amivel legnagyobb sikereit aratta a füves pályás Grand Slam-tornán.

„Nem tudom, elérem-e megint azt a szintet, mint 2008-ban vagy 2010-ben. A célom és a motivációm az, hogy visszakerüljek erre a szintre, de ehhez sokat kell még dolgoznom. Ha nem sikerül, akkor pedig játszottam itt öt döntőt, kétszer hazavittem a trófeát, és ez azért nem rossz” – kezdte Nadal, aki az ausztrál és a francia nemzetközi teniszbajnokságon a negyeddöntőben esett ki. Nadal a tizedik helyig csúszott az ATP-világranglistán, majdnem egy évtizede nem rangsorolták ennyire alacsonyan.

„Ez még nem a vég. Szomorú pillanat számomra, de az élet és a pályafutásom is megy tovább” – tette hozzá.

„Eleve nagy öröm volt, hogy pályára léphettem a wimbledoni centerpályán, gyerekként ez minden teniszező álma. Nadallal játszani a centeren különleges élmény. Még nagyobb, hogy ilyen teljesítményt nyújtottam, nagyon boldog vagyok, hogy végig összeszedetten játszottam. Nem vagyok verhetetlen füvön, de nagyon fekszik nekem, jól illik a játékstílusomhoz. John McEnroe elismételte nekem, amit a közvetítésben is, hogy Wimbledon nagy pillanatai közé kerül a győzelmem – fantasztikus volt ezt tőle hallani!” – értékelt a német színekben versenyző, félig jamaicai Brown, aki a karibi országban is kezdett teniszezni. A hatalmas dreadlocksot (raszta frizurát) viselő Brown 1996 óta nem vágatta le hajkoronáját.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik