Marosiék továbbjutottak, a Szávay testvérek kiestek párosban

Vágólapra másolva!
2009.07.08. 21:36
A romániai Gallovits Edina három szettben legyőzte a harmadik kiemelt Sybille Bammert a Budapesten zajló 220 000 dolláros összdíjazású WTA-tornán. A párosok versenyében Marosi Katalinék továbbjutottak a második fordulóba, míg a Szávay testvérek vereséget szenvedtek.
Szávay Ágnes és húga, Blanka kiesett párosbanFotó: Meggyesi Bálint
Szávay Ágnes és húga, Blanka kiesett párosban
Szávay Ágnes és húga, Blanka kiesett párosbanFotó: Meggyesi Bálint
Szávay Ágnes és húga, Blanka kiesett párosban
EGYES

Felemás napot zártak a magyar versenyzők a Budapesten zajló, 220 000 dollár összdíjazású WTA-tornán. Kezdjük a jó hírekkel: az egyes második fordulójában a romániai Gallovits Edina elbúcsúztatta a torna harmadik kiemeltjét, az osztrák Sybille Bammert.

Az erdélyi magyar lány három szettben múlta felül esélyesebb ellenfelét, ráadásul hátrányból sikerült felállnia – az első szettet ugyanis még Bammer nyerte meg 6:4-re, de aztán fordult a kocka. Gallovits 7:5, 6:2-re behúzta a második és a harmadik játszmát, így végül biztosította helyét a harmadik fordulóban, ahol a horvát Petra Martic lesz az ellenfele.

Idézzünk még el egy pillanatig az egyesnél, mielőtt folytatjuk a magyar eredmények taglalását: a torna első kiemeltje, a svájci Patty Schnyder két szettben legyőzte a német Andrea Petkovicot, és bejutott a második fordulóba.

Alapos meglepetést okozott azonban a címvédő Alizé Cornet: a francia lány sima két szettben (6:2, 6:0), kikapott az izraeli Sahar Peertől, így az idén biztosan új bajnokot avatnak a Római Teniszakadémián.

PÁROS

A párosok mezőnyében már felemás volt a magyar mérleg, mivel Marosi Katalin sikerrel vette a szerdai akadályt, de a Szávay testvérek nem bírtak ellenfelükkel.

Marosi, oldalán a kanadai Sharon Fichmannal két szettben verte meg a francia Alizé Cornet és görög Eleni Daniilidou alkotta kettőst, így továbbjutott a második fordulóba – és így az egyes címvédője utazhat is haza Budapestről.

A Szávay testvérek, Ágnes és Blanka azonban elbúcsúztak a további küzdelmektől, mivel 6:1, 6:3-ra kikaptak a Marija Koritceva, Ioana Olaru duótól. Ez a találkozó egyébként már hétfőn elkezdődött, de akkor 5:1-es „vendégvezetésnél” félbeszakadt az eső miatt – az eredmény alapján egyértelmű, hogy a magyar lányoknak jött jobban a szünet.

Szávayék ennek megfelelően jól is kezdték a második szettet (miután az elsőt elbukták), és 3:0-ra is vezettek – azonban az ukrán, román kettős megfordította a mérkőzést, és kétszettes győzelmével bejutott a második fordulóba.

WTA-TORNA, GDF SUEZ GRAND PRIX, BUDAPEST (220 000 dollár, salak)

EGYES, 1. FORDULÓ
Schnyder (svájci, 1.)–Petkovic (német) 7:6, 6:3

EGYES, 2. FORDULÓ
Gallovits (romániai)–Bammer (osztrák, 3.) 4:6, 7:5, 6:2
Martic (horvát)–Koritceva (ukrán) 6:3, 6:2
A. Bondarenko (ukrán, 6.)–Olaru (román) 6:4, 4:6, 6:4
Peer (izraeli)–Cornet (francia, 2.) 6:2, 6:0

PÁROS, 1. FORDULÓ
Koritceva, Olaru (ukrán, román)–Szávay Á., Szávay B. 6:1, 6:3
Marosi, Fichman (magyar, kanadai)–Cornet, Daniilidou (francia, görög) 6:2, 6:2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik