Elfáradt! Szávay Ágnes az esélytelenebb Klejbanovától kapott ki

Vágólapra másolva!
2008.02.12. 17:49
Kétszettes vereséget szenvedett Szávay Ágnes az Anwerpenben zajló hatszázezer eurós összdíjazású tenisztorna első fordulójában. A magyar lány vesztét a selejtezőből a főtáblára kerülő Alisza Klejbanova okozta, aki 6:2, 6:3-ra verte Szávayt.
Szávay valószínűleg elfáradt
Szávay valószínűleg elfáradt
Szávay valószínűleg elfáradt
Szávay valószínűleg elfáradt

SZÁVAY NYILATKOZATA

"Nagyon sokat hibáztam, nem ment úgy a tenisz, ahogy szerettem volna. Sajnos nem volt elég tűz bennem a győzelemhez. Ugyanakkor nagyon örülök a múlt heti párizsi teljesítményemnek. Most utazunk haza, folytatás a jövő héten Dubajban" - mondta a mérkőzés után Szávay Ágnes. (MTI)
Az első szettben 3:2-ig mindkét teniszező hozta adogatójátékát, ezután azonban leblokkolt Szávay. Ha az első szervái sikerültek az orosz lánynak, a Vasas kiválóságának már nem sok esélye maradt a pontszerzésre.

A hatodik gémet tehát elengedte Ági, s ezután a szett megnyeréséért sem tett - legalább is saját magához mérten - túl sokat.

A világranglista 106. helyén álló Klejbanova a vártnál talán simábban hozta az első szettet, Szávaynak a második etapban kellett újitania.

Erre minden esélye megvolt a magyar teniszezőnek, a vele egykorú Klejbanovával ugyanis egyszer már megmérkőzött pályafutása során: a 2005-ös Roland Garros juniorversenyének elődöntőjében a későbbi győztes Szávay 6:1, 6:3-ra nyrert.

Kezdetben úgy tűnt magához is tér a Párizsban döntőző magyar. Rögtön az elején elnyerte Klejbanova adogatását, majd miután sajátját is hozta, brékelőnyben, 2:0-s állásnál várhatta a folytatást.

Sajnos azonban ezután is pontatlanná vált a soltvadkerti tehetség játéka, aki sorozatban öt játékot engedélyezett riválisának, s 5:2-nél a mérkőzésben maradásért kellett adogatnia - sikeresen.

Kulcskérrdés volt azonban, hogy kibekkeli-e Szávay Llejbanova szervajátékát. Ez azonban nem sikerült, bár bréklabdája is volt a magyar csillagnak, az orosz hozta saját szervajátékát, s ezzel együtt a mérkőzést is.

ANTWERPEN (600 000 dollár összdíjazás, kemény pálya)

NŐI EGYES, ELSŐ FORDULÓ
Alisza Klejbanova (orosz) - Szávay Ágnes (magyar, 6.) 6:2, 6:3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik