Csodálatos győzelem: gyenge kezdés után hengerelt Szávay Ágnes

Vágólapra másolva!
2008.02.08. 15:58
A 600 ezer dollár összdíjazású Gaz de France Open elnevezésű női tenisztornán Szávay Ágnes bejutott a legjobb négy közé, miután két játszmában 7:6, 6:1-re verte a szlovák Daniela Hantuchovát. Az elődöntőben Jelena Gyementyjevával küzdhet meg a magyar lány.
Szávay Ágnes elődöntőt játszhat Párizsban
EPA/Horacio Villalobos
Szávay Ágnes elődöntőt játszhat Párizsban
Szávay Ágnes elődöntőt játszhat Párizsban
EPA/Horacio Villalobos
Szávay Ágnes elődöntőt játszhat Párizsban

Daniela Hantuchová agresszív játékával csak részben tudott mit kezdeni Szávay. Az első játékban harmincra hozta saját adogatását a szlovák, majd a másodikban Szávay - amolyan szokásos, rossz pillanatban érkező - kettősshibája jelentette az ellen megdicsőülését.

Hantuchová hozta az első három gémet, Szávay csak ezután tudott szépíteni. A sikeres adogatójátékot követően 3:1 volt. Nem ide.

Egy nem annyira gyors ütésváltást követően 4:2-es állásnál Szávay először jutott bréklabdához, s szerencsére a magyar lány élt is a lehetőséggel.

Kulcsmomentum volt ez az első szettben, a folytatásban ugyanis Hantuchová 4:1-es vezetése 5:6-os hátránnyá alakult - Szávay az első szett megnyeréséért adogathatott tehát. Sajnos azonban ismét megremegett a soltvadkerti lány keze, következhetett a rövidítés.

A tie breakben pedig fej-fej mellett haladtak a lányok, mégis Szávay négynél faképnél hagyta riválisát, és nyert 7:4-re.

A második szettben az első négy játék után már 3:1 volt Szávaynak, ám igazán ezután hengerelt a magyar lány. A folytatásban rendkívül pontos és összeszedett játékkal sokszor megoldhatatlan feladat elé állította Hantuchovát, aki ugyan a szett elején ápolást kért, vereséget nem ezért szenvedett.

Mert hát kikapott.

Szávay az utolsó három játékot egy szempillantás alatt begyűjtötte, magabiztosan 6:1-re nyert, és készülhet az elődöntőre, ahol Jelena Gyementyjevával találkozik majd.

TENISZ, GAZ DE FRANCE OPEN WTA-TORNA (600 ezer dollár, kemény pálya)

3. FORDULÓ (A 4 KÖZÉ JUTÁSÉRT):
Szávay Ágnes (magyar, 7.) - Hantuchová (szlovák, 2.) 7:6 (7-4), 6:1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik