Szávay Ágnesnek női párosban az elődöntő jelentette a végállomást

Vágólapra másolva!
2007.09.06. 19:21
A US Open, az Amerikai Nyílt Teniszbajnokság női párosainak küzdelmében nem sikerült bejutnia a döntőbe Szávay Ágnesnek. A magyar éljátékos a cseh Vladimira Uhlirova oldalán két játszmában szenvedett vereséget az ötödik helyen rangsorolt tajvani kettőstől. Hiába volt az első játszma első játékában négy lehetősége is a breakhez Szávayéknak, ellenfelük a másodikat kihasználta, így előnyre tett szert saját adogatását követően.
Szávayék az első jáztszmát simán, a másodikat viszont csak a rövidítésben veszítették el
Reuters
Szávayék az első jáztszmát simán, a másodikat viszont csak a rövidítésben veszítették el
Szávayék az első jáztszmát simán, a másodikat viszont csak a rövidítésben veszítették el
Reuters
Szávayék az első jáztszmát simán, a másodikat viszont csak a rövidítésben veszítették el

Miután a magyar-cseh páros saját adogatójátékát hozva egyenlíteni tudott, a harmadikban megint közel került a breakhez - több labdájuk is volt hozzá -, de a játék ezúttal is az adogatóké lett.

Nem úgy a negyedik, amelyben a tajvaniaknak jött össze a mérkőzés első breakje. Szávayéknak hiába volt két adogatásuk a részsikerhez, nem tudtak élni vele.

Miután a lendületben lévő, kevesebbet hibázó tajvaniak megnyerték az ötödik játékot, 4-1-s vezetésre tettek szert, kezdett elmenni a hajó. Ráadásul a hatodikban 0:30-nál megint közel kerültek a breakhez, de akkor ébredtek Szávayék, akik négy labdamenetet zsinórban megnyerve hozták saját adogatatásukat.

Ugyanezt megtette azonban ellenfelük a következőben, majd jött részükről egy újabb break, és máris játszmaelőnyt könyvelhettek el maguknak.

A második játszma rögtön négy breakkel indult. A negyedikben Szávayék közel kerültek a 3:1-hez, de négy adogatásukból sem tudták megnyerni a játékot. Végül a tajvaniak voltak, akik előbb tudták megnyerni saját adogatásukat és fordítottak így 1:2-ről 3:2-re.

A magyar-cseh egység azonban tartotta a lépést, de a hetedik adogatójátékban nullra vesztettek, ez lélektanilag aligha jött jókor.

A tajvaniak 4:4-nél adogattak és elhúztak 40:0-ra, de Szávayéknak sikerült előnyhöz jutniuk. Igaz, a mérkőzés során sokadszor a döntő ütést nem tudták bevinni, amit ellenfelük ki is használt.

Szávayék így az életben maradáshoz adogathattak, de pillanatok alatt minden veszni látszott. Volt már 0:30 is nem ide, majd később két mérkőzéslabdához is jutott az ellenfél, de sikerült a hárítás és az egyenlítés.

5:5, majd 6:6 után jött a rövidítés, amelyből a tajvaniak jöttek ki jobban, pedig Szávayék még 4:2-re is mentek.

A magyar éljátékos teljesítménye azonban így is minden elismerést megérdemel: egyesben negyeddöntőt játszhatott a US Openen, párosban még ennél is egy lépéssel továbbléphetett.

US OPEN, AMERIKAI NYÍLT TENISZBAJNOKSÁG, 19 653 EZER DOLLÁR ÖSSZDÍJAZÁS, KEMÉNY PÁLYA:

NŐI PÁROS, ELŐDÖNTŐ:
Y. Csan, C. Csuang (tajvaniak, 5.) – Szávay, Uhlirova (magyar, cseh) 6:2, 7:6
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik