Szenzációs játék és Djokovics-győzelem a montreali torna döntőjében

Vágólapra másolva!
2007.08.12. 22:53
Kisebb meglepetésre a szerb Novak Djokovics nyerte a montreali férfi tenisztornát, miután a döntőben három játszmában verte a világelső Roger Federert. A szerb teniszező az első szettet rövidítésben nyerte, majd miután a másodikat simán elvesztette, a döntő felvonásban is 7:6-ra nyert.
Djokovic az elődöntőben Nadalt, a fináléban Federert győzte le - no comment
Djokovic az elődöntőben Nadalt, a fináléban Federert győzte le - no comment
Djokovic az elődöntőben Nadalt, a fináléban Federert győzte le - no comment
Djokovic az elődöntőben Nadalt, a fináléban Federert győzte le - no comment

A meccs elején úgy tűnt Djokovics nem tudja megzavarni agresszív alapvonaljátékával Federert, semmi jel nem utalt arra, hogy akár "meg is éghet" a világelső.

Sőt! Egyenlő állásnál Federer klasszisa ismét megvillant: 5:5-nél elnyerte ellenfele adogatását, így közel került az első játszma megnyeréséhez. Az utolsó játékban 40:0-re is vezetett a svájci, ám ekkor összeszedte magát Djokovics, sorozatban négy pontot szerezve breaklabdához jutott. A folytatásban hol Federernél, hol Djokovicnál volt az előny, végül a szerb beütötte negyedik egyenlítési lehetőségét, jöhetett a rövidítés.

A tie breakben meglepetésre Djokovics volt a higgadtabb, és 7:2-re megverteaz ebben a periódusban sokat hibázó Federert.

A második játszmára összekapta magát a világelső. Az első két adogatását még hozta a szerb teniszező, ám érezhető volt: előbb-utóbb Federer él a lehetőséggel, és elnyeri riválisa adogatását. Ez meg is történt: 3:2 után ráadásul már játékot sem nyert Djokovics. Federer nyolcvan százalékban beütötte szerváit, sikerét tehát kitűnő adogatásaival alapozta meg.

A döntő játszma legelején megbreakelte a svájcit Djokovics - érett a meglepetés. A meglepő kezdet után felváltva hozták adogatásaikat a játékosok. Külön említést érdemel, hogy a harmadik helyen kiemelt teniszező 3:2-nél semmire verte Federert.

A svájci azonban visszahozta magát a meccsbe: a következő három játékot sorozatban megnyerte, és ismét nála volt a lélektani előny. Djokovicsnak a meccsbenmaradásért kellett adogatnia. Természetesen sikerrel vette a feladatot, mint ahogy a következő szervajátékánál is. 6:6-nál felállva őrjöngött a közönség - jöhetett ismét az ezúttal mindent eldöntő rövidítés.

Az idegek harcát pedig a szerb kiválóság bírta jobban, szemernyi esélyt sem adott Federernek, és világra szóló sikert aratott.

2,5 MILLIÓ DOLLÁR ÖSSZDÍJAZÁSÚ FÉRFI TENISZTORNA, MONTREAL

DÖNTŐ
Novak Djokovics (szerb, 3.) - Roger Federer (svájci, 1.) 7:6 (7:2), 2:6, 7:6 (7:2)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik