Sem a nőknél, sem a férfiaknál nem megy a menőknek Amerikában

Vágólapra másolva!
2007.08.04. 10:34
Venus Williams óriási csatában maradt alul Ana Csakvetadze ellen, így búcsúzni kényszerült a san diegó-i játékoktól. Ugyanez elmondható Nadja Petrováról, akitviszonylag könnyen, két játszmában győzött le a svájci Patty Schnyder. A férfiaknál Tommy Haas és Marat Szafin is kiesett a washingtoni torna negyeddöntőjében.
Venus Williams a dogogóra sem állhat az idei san diegó-i női tenisztornán
Reuters
Venus Williams a dogogóra sem állhat az idei san diegó-i női tenisztornán
Venus Williams a dogogóra sem állhat az idei san diegó-i női tenisztornán
Reuters
Venus Williams a dogogóra sem állhat az idei san diegó-i női tenisztornán

A harmadik helyen rangsorolt orosz Ana Csakvetadze nagy csatában legyőzte a Wimbledonban győztes amerikai Venus Williamst, s ezzel bejutott a legjobb négy közé a San Diegóban zajló 1,34 millió dollár összdíjazású női keménypályás tenisztornán.

A két óra 32 percig tartó összecsapást a wtatour.com internetes oldal nemes egyszerűséggel Staruday Thrillernek nevez - teljes joggal.

Így már biztos, hogy a világranglistán jelenleg tizenhatodik Venus Williams nem állhat a negyedszer is a san diegó-i tenisztorna dobogójának legfelső fokára (mit azt tette

Meglepetést okozott még a negyedik helyen kiemelt Nadja Petrova kiesése és az, hogy a svájci Patty Schnyder viszonylag könnyen, két játszmában győzte le.

Jelena Gyementjeva és Marija Saparpova könnyed továbbjutása várható volt, egyikük sem kapott nehezebb ellenfelet a nyolcaddöntőben.

A ma sorra kerülő negyeddöntők párosítása a következő: Marija Saparpova-Anna Csakvetadze és Patty Schnyder-Jalane Gyemntjeva

A férfiaknál a második helyen kiemelt német Tommy Haas és a harmadikként rangsorolt orosz Marat Szafin egyaránt kiesett a 600 ezer dollár összdíjazású washingtoni férfi keménypályás tenisztorna negyeddöntőjében.

Tommy Haas ugyan kiegyenlített a második játszmában, végül mégsem bírt 206 centiméter magas amerikai ellenfele, John Isner ellen, aki mindössze másodszor szerepel ATP-tornán pályafutása során.

„Haas nagyszerű játékos – fogalmazott a meccs után Isner, – nagyon kiegyensúlyozott és következetes. A szerváimmal tudtam hozni a meccset, de alig hiszem el, hogy ismét nyerni tudtam a tornán.”

„Teljesen megnyugodtam, amikor a pályára léptem” – lelkendezett az amerikai, aki azért hozzátette, a főiskolán nem szenvedett meg ennyire a győzelmekért.

A harmadikként rangsorolt orosz Szafin kevesebb ideig bírta, a francia Gael Monfils verte két játszmában, az elsőként kiemelt Amerikai Andy Roddick viszont szintén az elődöntőbe jutott.

WTA-TORNA, NŐK

1,34 MILLIÓ DOLLÁR ÖSSZDÍJAZÁSÚ NŐI TENISZTORNA, SAN DIEGO
NYOLCADDÖNTŐ, EREDMÉNYEK:
Marija Sarapova (orosz, 1.) Sania Mirza (indiai) 6:2, 6:1
Anna Csakvetadze (orosz, 3.) Venus Williams (amerikai, 10.) 6:7 (5-7), 7:6(7-3), 6:2
Patty Schnyder (svájci, 11.) Nadja Petrova (orosz, 4.) 6:4, 6:4
Jelena Gyementyjeva (orosz, 9.) Marija Kirilenko (orosz) 6:2, 6:4


ATP-TORNA, FÉRFIAK

600 EZER DOLLÁR ÖSSZDÍJAZÁSÚ FÉRFI TENISZTORNA, WASHINGTON
NEGYEDDÖNTŐ, EREDMÉNYEK
Andy Roddick (amerikai, 1.) Hjung-Tajk Li (dél-koreai, 5.) 7:6 (8-6), 6:2
John Isner (amerikai) Tommy Haas (német, 2.) 6:4, 6:7 (6-8), 7:6 (7-5)
Gael Monfils (francia, 9.) Marat Szafin (orosz, 3.) 6:3, 7:5
Ivo Karlovic (horvát, 7.) Paul Capdeville (chilei) 4:6, 6:3, 7:6 (7-5)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik