Szeles Mónika titokban felvette a magyar állampolgárságot

Vágólapra másolva!
2007.06.08. 09:40
Az újvidéki magyar családból származó teniszezőnő, Szeles Mónika letette a magyar állampolgársági esküt, így akár magyar színekben is szerepelhetne a nagy tornákon, adta hírül a sportforum.hu internetes oldal. Az 53 egyéni WTA-tornagyőzelmet elérő kiváló játékos korábban jugoszláv, később amerikai színekben teniszezett.
Szeles Mónika
Szeles Mónika
Szeles Mónika
Szeles Mónika
Még most is csak ritkán telik el úgy nap a női teniszben, hogy Szeles Mónika neve ne kerülne elő valamilyen okból. Elég megnézni a Roland Garros női egyesének fináléját: az egyik résztvevő, a szerb Ana Ivanovics kiskorában épp miatta kezdett el teniszezni, a másik, a belga Justine Henin pedig a kilencszeres Grand Slam-győztes után lehet az első teniszező, aki egyhuzamban háromszor nyeri meg a francia nemzetközi bajnokságot.

A még mindig csak harminchárom esztendős teniszezőnő, aki újvidéki magyar családban született, utoljára 2003-ban játszott hivatalos mérkőzést, de visszavonulását még nem jelentette be, sőt a visszatérést fontolgatta, és azt mondta, mindenképp szeretne még néhány versenyen elindulni, mielőtt végleg leteszi az ütőt.

Minden idők egyik legjobb női teniszezője előbb jugoszlávként, majd 1995-től amerikaiként versenyzett, de ha valóban újra pályára lépne, azt magyar színekben is megtehetné – miután tavaly beadta ez irányú kérelmét, néhány hete Budapesten járt, és teljes titoktartás mellett letette a magyar állampolgársági esküt!

Az 53 egyéni WTA-tornagyőzelmet számláló Szeles évek óta a floridai Sarasotában lakik, és nem hinnénk, hogy a közeljövőben Magyarországra költözne. Márpedig ahhoz, hogy – leginkább csak a példa kedvéért – a Federation-kupacsapatban szerepelhessen, kétévnyi folyamatos magyarországi tartózkodásra lenne szükség. Az egyéni tornákon azonban éppenséggel teniszezhetne magyarként.

Ittlétével leginkább a sportág hazai népszerűsítését szolgálhatná – abban viszont csodákat tudna tenni.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik