Nem izzadtak meg a nagyok, búcsúztak a további küzdelemtől a kicsik

Vágólapra másolva!
2007.06.03. 15:36
Az esélyesek továbbjutását hozta a vasárnap délelőtt illetve koradélután a francia nyílt teniszbajnokság női egyesének negyedik fordulója. Az idei versenyen már a legjobb nyolc közé jutott Nicole Vaidisova, Serena Williams, Justine Henin és Szvetlana Kuznyecova is.
Serena Williams is a nyolc közé jutott
Serena Williams is a nyolc közé jutott
Serena Williams is a nyolc közé jutott
Serena Williams is a nyolc közé jutott

Vaidisova az olasz Tatiana Garbin ellen lépett pályára, és két sima játszmában nyert. Az alig egy órán át tartó mérkőzésen végig érvényesült a cseh lány fölénye, aki mindössze négy játékot engedett ellenfelének.

Az első szettben még úgy ahogy tartotta magát Garbin, ám hiába volt háromszor is esélye elnyernie riválisa adogatását, ez egyszer sem sikerült neki. Nem úgy, mint Vaidisovának, aki négy breaklabdából négyet értékesíteni tudott.

A vártnál könnyebben jutott a legjobb nyolc közé Serena Williams is. Az amerikai teniszező Vaidisovával ellentétben öt játszmát is engedett aktuális ellenfelének. Pedig a torna tizedik kiemeltjét, Dinara Szafinát előzetesen mindenképpen esélyesnek tartották arra, hogy megszorítsa az egykori világelsőt.

Williams erőben felülmúlta Szafinát, és két sima szettben nyert, ehhez mindössze 1 óra 6 percre volt szüksége.

Justine Henin is továbblépet, az ő áldozata Sybille Bammer. A belga teniszező simán legyőzte osztrák ellenfelét, aki mindössze a második szettben tudta megszorítani a címvédőt.

A negyedik mérkőzést Szvetlana Kuznyecova Peer Sharar vívta. Az orosz veresenyző majd húsz ponttal többet szerzett izraeli riválisánál, így szinte matematikai lehetetlenség lett volna, ha vesztesen hagyja el a pályát.

FRANCIA NYÍLT TENISZBAJNOKSÁG (ROLAND GARROS)

NŐI EGYES, NYOLCADDÖNTŐ
Vaidisova (cseh, 6.)-Garbin (olasz, 19.) 6:3, 6:1
Williams (amerikai, 8.)-Szafina (orosz, 10.) 6:2, 6:3
Justine Henin (belga1)-Sybille Bammer osztrák, 20.) 6:2, 6:4
Szvetlana Kuznyecova (orosz, 3.)-Shahar Peer (izraeli, 15.) 6:4, 6:3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik