Lucie Safarova összetörte Amelie Mauresmo és a francia közönség szívét

Vágólapra másolva!
2007.06.02. 15:02
Amelie Mauresmo ismét nem váltatja valóra a hazai közönség álmát a francia nyílt teniszbajnokságon, miután a harmadik fordulóban két, fordulatokban gazdag játszmában vereséget szenvedett Lucie Safarovától. A korábbi világelső mindkét szettet 3:0-s előnyről bukta el, de azonnal hozzá kell tenni, ellenfele egészen parádés megoldásokkal harcolta ki a nagy sikert.
Lucie Safarova remekül játszott
Reuters
Lucie Safarova remekül játszott
Lucie Safarova remekül játszott
Reuters
Lucie Safarova remekül játszott
Mauresmo 1995 óta szerepel a Roland Garroson, évek óta a nagy esélyesek közé tartozik. A tavaly a melbourne-i és a wimbledoni Grand Slam-tornán is győztes francia klasszis azonban sohasem képes két héten át valós tudását nyújtani, ezt jól mutatja, hogy tizenhárom fellépése során csak kétszer jutott a negyeddöntőbe, de 2003-ban és 2004-ben is elbukott a nagy lehetőség kapujában.

Az idei harmadik körben elvileg az 5. helyen kiemelt hazai teniszező tűnt esélyesebbnek, így is kezdődött a találkozó. Az idei Australian Openen negyeddöntős Safarova nem találta a ritmust, többször hibázott, Mauresmo 3:0-ra elhúzott. Ettől kezdve azonban a 20 éves cseh lány vette át az irányítást, egyre pontosabban és jobban teniszezett, s gyorsan egyenlítetet.

A nyolcadik gém előtt Mauresmo orvosi segítséget kért, de ez már nem segített, 44 perc után befejeződött a szett.

A hazaiak klasszisa a második játszma első felében lemásolta a nyitó játszmát, igaz, ekkor duplabrékkel jutott el 3:0-ig. Lucie Safarova azonban bebizonyította, érett versenyző, s remek megoldásokkal egyenlített. Ettől kezdve fej-fej mellett haladt a két játékos, egészen a rövidítésig.

A mérkőzészáró „felvonásban” mindvégig Safarova irányított, s amikor egy hosszú és csodálatos ütésekkel „tarkított” labdamenet végén 4-2-re elhúzott, végleg megtörte ellenfelét. Mauresmo ugyan még mindent megpróbált, de látszott, maga sem hisz igazán a fordításban.

Lucie Safarova a legjobb 16 között a második körben Szávay Ágnest legyőző orosz Anna Csakvetadzéval találkozik.

FRANCIA NYÍLT TENISZBAJNOKSÁG (ROLAND GARROS), FŐTÁBLA, HETEDIK JÁTÉKNAP

NŐI EGYES, 3. FORDULÓ
Safarova (cseh, 25.)-Mauresmo (francia, 5.) 6:3, 7:6 (7-3)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik