Samprasnek nincs kétsége afelől, hogy Federer megdönti a rekordját

Vágólapra másolva!
2007.05.04. 12:49
Pete Sampras, a korábbi tizennégyszeres Grand Slam-győztes teniszező először lépett pályára a már visszavonult versenyzők között. A korábbi világklasszis azt állítja, hogy a svájci Roger Federer túlszárnyalja a csúcsát, ami a legrangosabb tornagyőzelmeket illeti.
Sampras Bostonban játszott újra
Sampras Bostonban játszott újra
Sampras Bostonban játszott újra
Sampras Bostonban játszott újra
„Roger túlszárnyal engem, efelől nincs kétségem – nyilatkozta a korábbi csillag a Boston Globe című lapnak. – Már most van tíz Grand Slam-győzelme, és szerintem tizennyolcig eljut.”

Sampras a tizennegyedik címe, a 2002-es US Open után vonult vissza, és azóta ez volt az első hivatalos mérkőzése.

A korábbi klasszis az 1998-as melbourne-i győztessel, Petr Kordával mérkőzött a Champions Series bostoni állomásán, ahol olyan korábbi hírességek is indultak, mint John McEnroe, Mats Wilander, Todd Martin, Pat Cash, Wayne Ferreira és Jim Courier.

"Három éve nem teniszeztem - folytatta a korábbi nagyszerű játékos -, azóta ütőt sem fogtam."

Három év után Sapmras azért játszott újra, még márciusban, mert ekkor Federer váratlanul felhívta őt az Indian Wells-i torna előtt.
„Roger felhívott engem, amikor Indian Wellsbe utazott, és megkérdezte, hogy beugorhatna-e – mondta a harmincöt éves ex-teniszező – Én nem igazán ismerem őt, de nagyszerű srácnak tűnik. Nagyon kellemes személyiség. Játszottunk egyet nálam a pályán, és ott is látszott, hogy van valami plusz benne, ami kiváló játékossá teszi.”

A négyszeres Grand Slam-győztes and Jim Courier - aki a Champions Series-t szervezője - Samprasről szólt dicsérően.
„Annak ellenére, hogy harmincöt éves, és kihagyott három évet, még mindig a világ egyik legjobb játékosa.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik