Gonzaleznek 91 perc is elég volt Haas ellen

Vágólapra másolva!
2007.01.26. 13:07
A Melbourne-ben zajló, 15 636 ezer dollár összdíjazású Australian Open, az ausztrál nemzetközi teniszbajnokság férfi egyeseinek elődöntőjében a tizedik helyen kiemelt chilei Fernando Gonzalez három nagyon sima játszmában, 91 perc alatt verte a 12. helyen rangosolt német Tommy Haast és várthatja a svájci világelső, Roger Federer elleni döntőt.
González Federer ellen játssza a döntőt
Reuters
González Federer ellen játssza a döntőt
González Federer ellen játssza a döntőt
Reuters
González Federer ellen játssza a döntőt

MELBOURNE, AUSTRALIAN OPEN, 15 636 EZER DOLLÁR ÖSSZDÍJAZÁS, KEMÉNY PÁLYA:

FÉRFI EGYES, ELŐDÖNTŐ:
Gonzalez (chilei, 10.) – Haas (német, 12.) 6:1, 6:3, 6:1

Szavazás

Ki nyeri a 2007-es Australian Open férfi versenyét?

Írja be az itt látható számot!
A negyeddöntőben Haas nagy csatában múlta felül az orosz Nyikolaj Davigyenkót, Gonzalez sima három játszmában búcsúztatta a háló túloldalán szenvedő, a chilei ellenszerét nem találó spanyol Rafael Nadalt.

Akár komolyan is egymásnak feszülhettek volna a felek az elődöntőben, de végül nem ez történt.

Haas adogatótájékával kezdődött az összecsapás, amelyet Gonzalez különösebb nehézségek nélkül azonnal elvett ellenfelétől.

Hasonló volt a folytatás is: a dél-amerikai nullra nyerte saját adogatójátékát, majd 40-0-nál három bréklabdája volt. Összekapta magát azonban Haas, zsinórban hét labdamenetet nyert, így a játékokat tekintve szépített, illetve közel állt a brék lehetőségéhez.

Gonzalez azonban fordított, hozta a saját adogatását, majd utána megint elvette Haasét. A dél-amerikai 4-1-es vezetés után megint nulrra hozta saját adogatását, majd a játszma zárásaként ismér brékelt.

Jellemző a mérkőzésre és Haas teljesítményére, Gonzalez első játszmalabdáját kihasználta: a német röptézni jött be a hálóhoz, de ellenfele egy tökéletes elütéssel megoldhatatlan feladat elé állította.

A második játszmában a lendületbe jött chilei egy brékel 3-0-ás előnyre tett szert, majd 35 perc alatt biztosan hozta a második játszmát.

Ezután már nem is lehetett kérdéses, melyikük jut a döntőbe, csupán az: mennyi ideig tart majd és mit tud felmutatni a harmadik játszmában a német. Bizony, akkor sem sokra futott erejéből.

Gonzalez már az első játékban brékelt, majd utána mindketten hozták a saját adogatásukat. A chilei 3-1-es vezetésénél ismét elorozta ellenfele adogatójátékát, azt követően pedig “megcsinálta” a sajátját.

Gonzalez nem sokat vacakolt, azonnal lecsapott az első lehetőségre, amikor lehetősége adódott a találkozó “bevégzésére”. Valószínű úgy lehetett vele, ha már ilyen könnyű meccset rendelt neki a sors az elődöntőre, akkor legyen rajta túl minél előbb, hogy fölöslegesen ne pazarolja erejét a Federer elleni döntő előtt. Másrészt tekintélyt parancsoló, hogy a Nadal elleni siker után Haast is “lelőtte” a pályáról.

Haas könnyen megadta magát az elődöntőben
Reuters
Haas könnyen megadta magát az elődöntőben

Haas adogatott, de már a veszett fejsze nyele után sem kapott: 15-40-nél dél-amerikai ellenfelének két meccslabdája volt, de már az elsőt kihasználta. Ismét egy tökéletes elütéssel fejezte be a labdamenetet, egyben a mérkőzést.

Gonzalez másodszor verte meg Haast pályafutása során.

Már a döntőre tekitnve azonban a chilei eddigi párosmérlege nem sok jót ígér a Federer ellen, ugyanis mind a kilenc(!) találkozójukat a svájci világelső nyerte.

2006-ban négyszer verte el a dél-amerikait, a tizenegy tavalyi játszmából csupán egyet(!) nyert Gonzalez. Két alkalommal - Baselben és Madridban - ATP-torna döntőjében győzött az esélyesebb svájci.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik